Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2009 | 13/11/2009 03:11

13/11/09, Παρουσίαση των νέων Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009 στο Δημαρχείο Χανίων η παρουσίαση των Νέων Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του έργου ««Εξειδικευμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την εξυπηρέτηση του πολίτη»» υποέργο «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος CRM (citizen relationship management) και προμήθεια του απαραιτήτου εξοπλισμού»» του Μέτρο 2.2 του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας

Στα πλαίσια αυτών του έργου αυτού ο Δήμος Χανίων, φροντίζοντας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των  πολιτών του και στα  πλαίσια της διαρκούς αναβάθμισης της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει, δημιούργησε νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρονται μέσα από τη δικτυακή πύλη του www.chania.gr.

H δικτυακή πύλη του Δήμου Χανίων,  ένας  ζωντανός  ιστοχώρος που παρέχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση για το Δήμο και τις υπηρεσίες που προσφέρει, εμπλουτίστηκε με  μια σειρά από σημαντικά ηλεκτρονικά εργαλεία, που επιτρέπουν στον πολίτη να διεκπεραιώνει τις συναλλαγές του με το Δήμο εύκολα και γρήγορα.

Η δυνατότητα της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης του Δήμου Χανίων απευθύνεται σε όλες τις ομάδες κοινού:

 • -Ο Δημότης διεκπεραιώνει τις συναλλαγές του γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά
 • -Ο επαγγελματίας ενημερώνεται για ζητήματα που τον αφορούν και διεκπεραιώνει ηλεκτρονικά τις οφειλές του
 • -Ο επισκέπτης πληροφορείται την ιστορία, τις ομορφιές του Δήμου και όλα τα δρώμενα!
 • -Τα ΑμΕΑ έχουν πρόσβαση σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου

Καινοτόμες   Ηλεκτρονικές Yπηρεσίες

 • Πληροφόρηση: Ο Επισκέπτης μπορεί να αντλήσει κάθε είδους πληροφορία που αφορά το Δήμο, την Πόλη των  Χανίων, τη Δημοτική αλλά και την γενικότερη τοπική επικαιρότητα, τις αποφάσεις των  συλλογικών οργάνων του Δήμου, τις παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες κ.α. Μπορεί επιπλέον να ζητήσει εξειδικευμένη ενημέρωση για θέματα που τον αφορούν μέσω της λήψης γραπτών μηνυμάτων στο κινητό ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 • Αιτήματα προς τον Δήμο: Η υπηρεσία των ηλεκτρονικών αιτημάτων προσφέρει τη δυνατότητα στον πολίτη να αποστείλει το αίτημα του στο Δήμο με sms και email το οποίο θα μπορεί να παρακολουθείται ηλεκτρονικά μέχρι τη διεκπεραίωση του. Σε όλη τη διάρκεια ο Πολίτης ενημερώνεται για την πορεία και την ολοκλήρωση του αιτήματος. Υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε πάνω από 140  πιστοποιημένες υπηρεσίες με αναλυτική καθοδήγηση για τον τρόπο διεκπεραίωσης τους και δυνατότητα συμπλήρωσης ηλεκτρονικά των αντίστοιχων αιτήσεων. Σε 40 δε από τις παραπάνω υπηρεσίες υπάρχει η δυνατότητα πλήρης διεκπεραίωσης ηλεκτρονικά τους χωρίς να χρειαστεί επίσκεψη στο Δήμο.  Κάθε Πολίτης, επιλέγοντας από το σύνδεσμο e- υπηρεσίες το μενού Για Πολίτες ή Για Επιχειρήσεις, έχει πρόσβαση στις αιτήσεις που πρέπει να συμπληρώσει και στα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει στις υπηρεσίες του Δήμου.
 • Ηλεκτρονικές Πληρωμές: Οι δημότες  έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις για ηλεκτρονική πληρωμή των βεβαιωμένων υποχρεώσεων τους προς το δήμο και άλλες δημοτικές υπηρεσίες μέσω των κατάλληλων ηλεκτρονικών φορμών που έχουν δημιουργηθεί και παρέχονται μέσα από τη Διαδικτυακή Πύλη  (Ηλεκτρονική πληρωμή φόρου Τ.Α.Π., προστίμων της Δημοτικής Αστυνομίας και Δημοτικού Φόρου).  Η διαδικασία γίνεται διαδικτυακά και για να αποκτήσει πρόσβαση ο πολίτης στις ηλεκτρονικές πληρωμές περνάει από τη διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων του (όνομα χρήστη και κωδικός) που πραγματοποιείται με μία επίσκεψη στο Δήμο.
 • Έχει προβλεφθεί ειδικός χώρος συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων (forum) καθώς και συμμετοχής σε δημοσκοπήσεις.
 • Παρουσιάζονται το Ενετικό λιμάνι, οι γειτονιές της πόλης καθώς και τα Χανιά στο παρελθόν  μέσω του μοναδικού φωτογραφικού Λευκώματος  που έχει δημιουργηθεί.
 • Περιήγηση στα Χανιά μέσα από πέντε διαφορετικές πολιτιστικές και ιστορικές διαδρομές στη πόλη
 • Παρουσίαση σημαντικών σημείων ενδιαφέροντος μέσω διαδραστικού χάρτη.  
 • Δωρεάν Τηλεφωνική επικοινωνία του πολίτη με το Δήμο μέσω Διαδικτύου (υπηρεσία VOIP).
 • Παρουσίαση εικόνας της πόλης σε πραγματικό χρόνο μέσω webcam.. Δείτε τα Χανιά live.

Όλα τα παραπάνω εργαλεία βρίσκονται στη διάθεση του πολίτη για την καλύτερη εξυπηρέτηση του.

Χαιρετισμός Αντιδημάρχου κ.Αριστείδη Παπαδογιάννη

Παρουσίαση Προισταμένης τμήματος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών κ.Σεβαστή Πολυχρονάκη

photo1

photo2

 

photo3

photo4