Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2009 | 10/11/2009 10:11

2/11/09, Σχολή Γονέων από τον Ο.ΔΗ.ΚΟΙ.Π του Δήμου Χανίων

ας ενημερώνουμε ότι ο  Οργανισμός Δημοτικής Κοινωνικής Πολιτικής (ΟΔΗΚΟΙΠ) Δήμου Χανίων προτίθεται να λειτουργήσει και φέτος  Σχολή Γονέων.

Για πρώτη φορά το πρόγραμμα διευρύνεται και δημιουργούνται τμήματα   γυναικών σε κατάσταση εγκυμοσύνης, γονέων παιδιών βρεφικής ηλικίας, γονέων παιδιών προσχολικής ηλικίας, γονέων παιδιών σχολικής ηλικίας, γονέων παιδιών με ιδιαίτερες δυσκολίες και τμήματα μονογονεικής οικογένειας.

Κατά τη λειτουργία της σχολής δίνεται η ευκαιρία τόσο σε γονείς, όσο και σε μελλοντικούς γονείς να συζητήσουν για θέματα που τους απασχολούν σχετικά με τη βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια, τις ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξης τους, την προώθηση της συνεργασίας οικογένειας και σχολείου καθώς και την αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών τους.

Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ η αναγκαιότητα της εκπαίδευσης της οικογένειας θεωρείται απόλυτα επιβεβλημένη. Η ευαισθητοποίηση των γονέων ως προς την ανάπτυξη του παιδιού, η αναγνώριση του εαυτού τους και των ρόλων τους καθώς και η καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης των εφήβων αποτελούν ζητούμενα χαρακτηριστικά απαραίτητα στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, που φέρουν ως στόχο την πρόληψη της ψυχικής υγείας και τη προαγωγή των ανθρωπίνων σχέσεων.

Οι γονείς που επιθυμούν να συμμετέχουν σε προαναφερθέντα τμήματα μπορούν να λάβουν αίτηση συμμετοχής από το γραφείο του Οργανισμού, που βρίσκεται στο ισόγειο του Δημαρχείου, επί της οδού Καραϊσκάκη (έναντι Χανιώτικων Νέων) από τη Δευτέρα 2-11-2009 έως την Τρίτη 10-11-2009.

Για περισσότερες πληροφορίες το ενδιαφερόμενο κοινό μπορεί να απευθύνεται στα τηλέφωνα του ΟΔΗ.ΚΟΙ.Π 2821341628 και 2821341630, στην υπεύθυνη του προγράμματος, ψυχολόγο κα. Σοφία Καλλιοντζή καθώς και αυτοπροσώπως στο γραφείο του Οργανισμού.

Αίτηση συμμετοχής