Είσοδος      |     
Ο Δήμος
Εγκώμης Κύπρου

Αδελφοποίηση με τον Δήμο Έγκωμης Κύπρου


Σε συνέχεια της υπ’αριθμού 200/2001 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανιών συνυπογράφτηκε με τον Δήμαρχο Έγκωμης το πρωτόκολλο αδελφοποίησης μεταξύ των δύο δήμων. Στα πλαίσια της παραπάνω αδελφοποίησης πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

  1. Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Χανίων στον δήμο Έγκωμης Κύπρου, για ανανέωση του Πρωτοκόλλου φιλίας, συνεργασίας και αδελφοποίησης μεταξύ των δύο Δήμων, ενόψει της εθνικής επετείου της 1ης Απριλίου, από 29/3 έως 2/4/2009, με βάση τις υπ’αριθμών 115/09 και 210/09 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

  2. Ανταλλαγή αποστολής αποτελούμενη από έντεκα παιδιά και έναν συνοδό, που ανήκουν στην αντιπροσωπευτική ποδοσφαιρική ομάδα της μικτής Χανίων, στην Έγκωμη της Κύπρου, για το χρονικό διάστημα από 18 εώς 27 Ιουλίου 2005, κατά τη διάρκεια του οποίου η αποστολή από τα Χανιά φιλοξενήθηκε σε αθλητική κατασκήνωση στην Έγκωμη, με βάση την απόφαση υπ’αριθμό 462/2005 του Δημοτικού Συμβουλίου.

 


 

Από 21-25 Απριλίου 2010 πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκ περιτροπής συνάντηση των αδελφοποιημένων με την Έγκωμη Κύπρου Δήμων, Χανίων, Πτολεμαΐδας και Ιθάκης  Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής πραγματοποιήθηκαν:

  • Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την ονοματοθεσία της οδού «Μάριου Βολακάκη», την 24 Απριλίου και
  • Επισκέψεις των εκπροσώπων των αδελφοποιημένων Δήμων σε ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα των Χανίων.

photo1

photo2

photo3

photo4

photo5