Είσοδος      |     
Εξυπηρέτηση
Ηλεκτρονική Υπηρεσία
Αιτήματα | Κωδικός υπηρεσίας: 104

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα


Περιγραφή  

(Αιτήσεις από την Τρίτη 6 έως και την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023)

Η Παιδική Εξοχή Καλαθά βρίσκεται σε ένα τοπίο φυσικού κάλλους στα Χανιά, σε µία καταπράσινη περιοχή δίπλα στη θάλασσα, µε εγκαταστάσεις για άθληση, διασκέδαση και διαµονή των μικρών και μεγαλύτερων κατασκηνωτών. Η οργάνωση και λειτουργία της Παιδικής Εξοχής – Κατασκήνωσης Καλαθά, διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο που συγκροτείται με απόφαση του Δημάρχου Χανίων και απαρτίζεται από τα εξής τρία (3) μέλη:

- Ζερβουδάκη Ελένη, Πρόεδρο Δ.Σ., ως εκπρόσωπο της Π.Ε.Δ.

- Κορώνα Αικατερίνη, Αντιπρόεδρο Δ.Σ.

- Κυριακουλάκη Αρετή, Μέλος Δ.Σ.

Βασικό μέλημα τόσο της Διοίκησης όσο και του προσωπικού αποτελεί η ασφαλής κι ευχάριστη διαμονή των κατασκηνωτών κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Έχοντας ως κεντρικό άξονα τους κατασκηνωτές, γίνεται οργανωμένη προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή διαμονή τους. Την επίβλεψη για τη σωστή λειτουργία της, έχει το Δ.Σ. της Παιδικής Εξοχής - Κατασκήνωσης. Ο σύγχρονος εξοπλισμός, οι εγκαταστάσεις και το προσωπικό χαρίζουν κάθε χρόνο σε μικρούς και μεγάλους αλλά και σε Άτοµα µε Αναπηρία χαρά, ξεγνοιασιά και ασφάλεια. Ταυτόχρονα δίνεται βαρύτητα στην καλλιέργεια δεξιοτήτων απαραίτητων για την ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών, παρέχεται η δυνατότητα επαφής με τη φύση και εισαγωγής στη μουσειακή αγωγή.

Στην Παιδική Εξοχή - Κατασκήνωση Καλαθά υπάρχουν οι παρακάτω εγκαταστάσεις:

- Πισίνα

- Γήπεδο Βόλεϊ

- Γήπεδο Ποδοσφαίρου

- Παιδική Χαρά

Διατροφή

Μία από τις προτεραιότητές μας είναι η υψηλή ποιότητα των υλικών και της παρασκευής του φαγητού. Επιλέγουμε αγνά και φρέσκα υλικά και συνεργαζόμαστε με πιστοποιημένους προμηθευτές. Η παρασκευή των γευμάτων και εδεσμάτων των παιδιών γίνεται από πιστοποιημένους μάγειρες και διασφαλίζει τη σωστή διατροφή κατά το χρόνο της παραμονής τους και την υιοθέτηση προτύπων ισορροπημένης διατροφής. Συμπλήρωμα προσφέρεται σε όλα τα γεύματα καθώς υπάρχει άφθονο φαγητό κάθε μέρα για όλα τα παιδιά.

Ασφάλεια

Τα παιδιά στην κατασκήνωση διαμένουν με τον Ομαδάρχη τους, ο οποίος βρίσκεται πάντα μαζί τους. Στην πισίνα και στη θάλασσα επιβλέπουν πτυχιούχοι Ναυαγοσώστες. Η πισίνα μας είναι περιφραγμένη και διαθέτει σύγχρονο σύστημα καθαρισμού. Υπάρχει πλήρως εξοπλισμένο Ιατρείο και αναρρωτήριο, όπου επί 24ώρου διαμένει ο Νοσηλεύτης. Η κατασκήνωση είναι περιφραγμένη και υπάρχει 24ωρη φύλαξη από το προσωπικό.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΌ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΩΝ

 • Περίοδος 1η  (10/7/2023 – 19/7/2023): Φιλοξενία κοριτσιών, ηλικίας 11 – 16 ετών, (που έχουν γεννηθεί από το έτος 2007 έως και το 2012).
 • Περίοδος 2η (21/7/2023 – 30/7/2023): Φιλοξενία παιδιών (κοριτσιών, αγοριών), ηλικίας 6 – 10 ετών, (που έχουν γεννηθεί από το έτος 2013 έως και το 2017).
 • Περίοδος 3η (02/8/2023 – 11/8/2023): Φιλοξενία παιδιών, (κοριτσιών, αγοριών),  ηλικίας 6 – 10 ετών, (που έχουν γεννηθεί από το έτος 2013 έως και το 2017).
 • Περίοδος 4η (13/8/2023 -  22/8/2023):  Φιλοξενία αγοριών, ηλικίας 11 – 16 ετών, (που έχουν γεννηθεί από το έτος 2007 έως και το 2012).

Παράλληλα, στις 4 παραπάνω κατασκηνωτικές περιόδους θα φιλοξενούνται και παιδιά ΑμεΑ (10 - 50 ετών). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις ΑμεΑ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ -Ηράκλειο Κρήτης,  τηλέφωνο 2810344094, Αθήνα 210 5236501 & 210 5230423-, που έχει την ευθύνη της οργάνωσης των κατασκηνωτικών προγραμμάτων για άτομα με αναπηρία. 

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ - Περίοδος 5η  ( 24/8/2023 - 2/9/2023): Φιλοξενία ηλικιωμένων ατόμων, είτε επισκέπτονται ΚΑΠΗ είτε όχι.

Φυλλάδιο Κατασκήνωσης

Απαραίτητα Εφοδια κατασκηνωτή

Ποιοι το δικαιούνται;

Δικαίωμα συμμετοχής στην κατασκήνωση έχουν:

 1. Παιδιά ηλικίας 6-16 ετών, που έχουν ανάγκη παραθερισμού

 2. Αποκλείονται μέχρι αποκαταστάσεως της υγείας τους, τα παιδιά που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα (κοκίτης κ.λπ.) και εντελώς τα παιδιά που πάσχουν από ψυχονευρωτικά νοσήματα (επιληψία κ.λπ.) σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 3, 4 του ν. 749/1948.

 3. Φιλοξενούνται παράλληλα και παιδιά με αναπηρίες, (10- 50 ετών) που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και διαθέτουν ιατρική βεβαίωση ότι η κατάσταση της υγείας τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα Παιδικής Εξοχής - Κατασκήνωσης

 4. Ηλικιωμένοι, είτε επισκέπτονται ΚΑΠΗ είτε όχι που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, είναι μόνοι λόγω έλλειψης άλλης οικογένειας, χηρείας κ.λπ. και διαθέτουν ιατρική βεβαίωση ότι η κατάσταση της υγείας τους τούς επιτρέπει τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατασκήνωσης

 5. Ενήλικοι με αναπηρίες εφόσον προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση ότι η κατάσταση της υγείας τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατασκήνωσης

Τι χρειάζομαι για την κατάθεση;

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά με την επισύναψη των παρακάτω:

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

 1. Αίτηση Εγγραφής στο πρόγραμμα .
  Κατεβάστε την αίτηση προς συμπλήρωση 

 1. Ε1 φορολογικού έτους 2020

 2. Εκκαθαριστικό φορολογικού έτους 2020

 3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης .

Σε περίπτωση ανέργων κηδεμόνων απαιτείται επιπλέον η βεβαίωση ανεργίας.

Σε περίπτωση δικαιούχων ΚΕΑ απαιτείται επιπλέον η απόφαση έγκρισης ΚΕΑ.

Εφόσον το παιδί επιλεχθεί, απαραίτητη είναι η βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται: η κατάσταση υγείας του παιδιού, ο εμβολιασμός του με τα υποχρεωτικά εμβόλια, ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα, ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα και τυχόν λοιπές παρατηρήσεις (φαρμακευτική αγωγή, αλλεργίες, κλπ).

ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ

 1. Αίτηση Εγγραφής στο πρόγραμμα .
  Κατεβάστε την αίτηση προς συμπλήρωση 

 2. Ε1 φορολογικού έτους 2020

 3. Εκκαθαριστικό φορολογικού έτους 2020

Σε περίπτωση ανέργων κηδεμόνων απαιτείται επιπλέον βεβαίωση ανεργίας.

Σε περίπτωση δικαιούχων ΚΕΑ απαιτείται επιπλέον απόφαση έγκρισης ΚΕΑ.

ΓΙΑ ΑΜΕΑ

Οι αιτήσεις ΑμεΑ δεν κατατίθενται  στο Δήμο Χανίων. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις ΑμεΑ θα πρέπει να απευθύνονται στην ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ Ηράκλειο Κρήτης  τηλέφωνο: 2810344094, Αθήνα:  210 5236501 & 210 5230423, που έχει την ευθύνη της οργάνωσης των κατασκηνωτικών προγραμμάτων για άτομα με αναπηρία

 Τρόπος κατάθεσης

Η αίτηση γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά  έως και τις 25 Ιουνίου 2023 όπως καθορίζεται η διαδικασία στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://chaniacamp.aitiseispoliton.gr/ 

 Εαν δεν επισυναφθούν τα σωστά δικαιολογητικά η αίτηση απορρίπτεται.

 info euroΚόστος διεκπεραίωσης

Το ποσό συμμετοχής για τους κατασκηνωτές (παιδιών και ηλικιωμένων) που θα φιλοξενηθούν στην Παιδική Εξοχή – Κατασκήνωση Καλαθά, είναι 30€, όπως ορίζεται από το αρμόδιο Υπουργείο.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Η κατάθεση πρέπει να γίνει μόνο μετά την επιλογή των κατασκηνωτών στο πρόγραμμα.

Το ποσό συμμετοχής επιστρέφεται μόνο στην περίπτωση, που ο ενδιαφερόμενος δεν συμμετέχει τελικά στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Διευκρινίσεις δίνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Χανίων (ισόγειο Δημαρχείου)

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Τα παιδιά των πολύτεκνων και τριτέκνων οικογενειών

2. Τα παιδιά των οικογενειών στις οποίες ο ένας ή και οι δύο γονείς είναι άνεργοι (αποδεικνύεται με κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ)

3. Τα παιδιά των οικογενειών – δικαιούχων του Προγράμματος ΚΕΑ (αποδεικνύεται με την απόφαση έγκρισης)

4. Τα άτομα με αναπηρίες (Πιστοποίηση ΚΕΠΑ)"

 

info timeΕκτιμώμενος χρόνος διεκπεραίωσης

Περίπου είκοσι (20) ημέρες από την κατάθεση της αίτησης.

 

info iconΧρειάζεται να γνωρίζω

Η επιλογή των κατασκηνωτών γίνεται με οικονομικά κριτήρια.

Πρόσληψη προσωπικού

Η επιλογή του προσωπικού γίνεται πάντα με προσοχή ώστε να διασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή λειτουργία της κατασκήνωσης. Το εξειδικευμένο προσωπικό με επαγγελματισμό, αγάπη για τα παιδιά, σεβασμό στη διαφορετικότητα, και ευαισθησία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα παιδιά να περάσουν αξέχαστες στιγμές κατά την παραμονή τους στην κατασκήνωση. Η κατασκήνωση στελεχώνεται από Ειδικούς Συνεργάτες (ιατρός, νοσηλευτής, ναυαγοσώστης, ψυχαγωγοί) καθώς και Ομαδάρχες που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κατασκήνωσης. Πρόκειται για τον πιο βασικό και δύσκολο, παράλληλα, ρόλο. Κάθε ομαδάρχης είναι υπεύθυνος για μια ομάδα 10 περίπου παιδιών. Βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μαζί με τους κατασκηνωτές τους και διαμένουν στο ίδιο σπιτάκι, στο οποίο κατανέμονται ανάλογα με την ηλικία και το φύλο.