Είσοδος      |     
Εξυπηρέτηση
Αιτήματα | Κωδικός υπηρεσίας: 108

Κοινωνικό φροντιστήριο

Περιγραφή

Το κοινωνικό φροντιστήριο έχει σκοπό την προσφορά ίσων ευκαιριών στην μάθηση, παρέχοντας δωρεάν μαθήματα σε μαθητές και σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Παράλληλα προωθεί την εθελοντική προσφορά και την κοινωνική αλληλεγγύη, καθώς τα μαθήματα παρέχονται από εθελοντές εκπαιδευτικούς, διαφόρων ειδικοτήτων.

 

Ποιοι το δικαιούνται;

Οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν τα δίδακτρα του φροντιστηρίου του παιδιού.

 

 Τι χρειάζομαι για την κατάθεση;

 1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή Ειδικού Δελτίου ταυτότητας ομογενούς ή άδεια παραμονής.

 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

 3. Εκκαθαριστικό εφορίας του έτους 2019

 4. Αντίγραφο Ε1 δήλωσης του έτους 2019

 5. Ε9

 6. Τίτλος απόλυσης μαθητή ή Αποδεικτικό φοίτησης του προηγούμενου σχολικού έτους

ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

 1. Απόφαση αρμόδιας επιτροπής στην οποία να αναφέρεται το ποσοστό αναπηρίας

 2. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για κάθε μέλος της οικογένειας που δεν εργάζεται

 3. Για έγγαμους απαιτούνται δικαιολογητικά και για τους δύο συζύγους, εάν είναι διαζευγμένοι ,το διαζύγιο και εάν είναι σε διάσταση ένορκη βεβαίωση από το Ειρηνοδικείο

 4. Πρόσφατη απόδειξη ενοικίου σε περίπτωση ενοικίασης κατοικίας


 Τρόπος κατάθεσης

Η αίτηση κατατίθεται αυτοπροσώπως.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεA και Ισότητας, Κυδωνίας 29, Ισόγειο Δημαρχείου, τις ώρες 9.00 π.μ-1.00 μ.μ και στο τηλέφωνο της Υπηρεσίας 28213-41693.

 

info euroΚόστος διεκπεραίωσης

Ατελώς.

 

info timeΕκτιμώμενος χρόνος διεκπεραίωσης

Περίπου είκοσι (20) ημέρες από την κατάθεση της αίτησης.

 

info iconΧρειάζεται να γνωρίζω

Ο Δήμος Χανίων, Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας ,Αθλητισμού & Πολιτισμού, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεA και Ισότητας σε συνεργασία με την Ένωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν.Χανίων υλοποιεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο .

Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά με όριο εισοδήματος τα όρια για τη φτώχεια όπως τα Δημοσίευσε η ΕΛ.ΣΤ.Α στις 21/06/2019 και συγκεκριμένα 4.718€ ανά άτομο το οποίο προσαυξάνεται κατά 50% (2.359€) για τον δεύτερο ενήλικα (σύζυγο) και παιδιά άνω των 14 ετών και 30% (1.415€) για παιδιά έως 13 ετών.

Εξαρτώμενα παιδιά θεωρούνται τα παιδιά ηλικίας έως 16 ετών καθώς και τα παιδιά ηλικίας έως 24 ετών που είναι οικονομικά μη ενεργά (μαθητές, σπουδαστές, στρατιώτες, νοικοκυρές κλπ).

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα ένταξης επιπλέον οικογενειών στο πρόγραμμα, κατόπιν εισηγήσεως της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου εξετάζοντας τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που ισχύουν προσαυξάνοντας το εισοδηματικό κριτήριο κατά 20% από τα ισχύοντα.

 

Αρχεία

 1. Αίτηση