Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

30/7/2015, Street basket 3Χ3 & Chania Aquathlon 2015 από τον Δήμο Χανίων: Στις 1 & 2/8/2015

30.07.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 02:07

Ενδιαφέρουσες αθλητικές δραστηριότητες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το προσεχές Σαββατοκύριακο οι κάτοικοι των Χανίων αλλά και οι επισκέπτες της πόλης μας, καθώς το Τμήμα Αθλητισμού και Νέας Γενιάς διοργανώνει δύο σημαντικές δράσεις, που επικεντρώνονται στην καλαθοσφαίριση, το τρέξιμο και την κολύμβηση.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποιήθηκε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, η πρώτη δράση αφορά το 4ο τουρνουά street basket 3Χ3, που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την ομάδα “chania big 3”.

To τουρνουά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1/8/2015, στις 17.00, στο αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου Χανίων, και απευθύνεται σε ηλικίες άνω των 16 ετών. Η τελική φάση του τουρνουά θα διεξαχθεί την Κυριακή 2/8/2015, στις 17.00, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, στο ύψος του Δημοτικού Κήπου, επιβεβαιώνοντας την ταυτότητα του τουρνουά ως street basketball, ενώ σε αυτή θα περιλαμβάνεται και διαγωνισμό τρίποντων.

Ο Δήμος Χανίων στηρίζει διαχρονικά με την αρωγή του προσπάθειες, οι οποίες προωθούν το πνεύμα του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας, ακόμη περισσότερο όταν αυτές καλύπτουν το αίτημα της εποχής για κοινωνική αλληλεγγύη, καθώς στην εν λόγω διοργάνωση η συμμετοχή προϋποθέτει την προσφορά τροφίμων μακράς διαρκείας προς ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αδοντάκης, ευχαριστώντας εκτός από τους χορηγούς και το Τμήμα Τροχαίας Χανίων για τη συνδρομή του.

Την ικανοποίηση του για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μέσω της διοργάνωσης, εξέφρασε από την πλευρά του και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μανώλης Φραγκάκης, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η στήριξη του θεσμού του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το οποίο βοηθά τους Χανιώτες να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους.

Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.facebook.com/chania.big.3?fref=ts

Στο μεταξύ, την Κυριακή 2/8/2015, στις 18.30, ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον Α.Π.Σ. ΑΝΕΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ διοργανώνει το 1ο CHANIA AQUATHLON 2015, το οποίο περιλαμβάνει 1 χλμ. κολύμβησης και 3 χλμ. τρεξίματος.

Ο συγκεκριμένος αγώνας δεν απευθύνεται μόνο σε αθλητές, καθώς σε ειδική κατηγορία μπορεί να συμμετέχει και το ευρύ κοινό, ενώ έχει προβλεφθεί και κατηγορία για τα άτομα με ειδικές ικανότητες”, τόνισε ο κ. Αδοντάκης, ευχαριστώντας το Τμήμα Ναυαγοσωστών του ΝΟΧ, το Λιμενικό Σώμα και τους εθελοντές του Δήμου Χανίων για την πολύτιμη αρωγή στη διοργάνωση.

Σημειώνεται ότι η έναρξη θα γίνει από την ακτή της Χρυσής Ακτής, ενώ, όπως διευκρίνισε η Προϊσταμένη του Τμήματος Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, Λίνα Ψούνη θα υπάρχουν δύο κατηγορίες ανδρών (ηλικίας άνω - κάτω 40 ετών), δύο κατηγορίες γυναικών (ηλικίας άνω - κάτω 40 ετών), κατηγορία ΑΜΕΑ, κατηγορία για ευρύ κοινό.

Δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα: www.anemoshania.gr και μία ώρα πριν τον αγώνα.

 

p1

p2

p3