Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

21/12/2015,Ρεσιτάλ τραγουδιών με τίτλο «Κ’ ίντα δεν κάνει ο Έρωτας» την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

21.12.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 14:55

Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών της, παρουσιάζει τον καταξιωμένο συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, τον ταλαντούχο ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη και με φιλική συμμετοχή την Μαρία Κλεινάκη σε ένα ρεσιτάλ τραγουδιών με τίτλο «Κ’ ίντα δεν κάνει ο Έρωτας» την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στις 20.30. Είσοδος: 5 ευρώ.

 Το ρεσιτάλ «Κ’ ίντα δεν κάνει ο Έρωτας» είναι μία μουσική σπουδή στην ποίηση του έρωτα. Παρουσιάζονται τραγούδια από τους κύκλους του συνθέτη Σκοτεινός Έρωτας, Αισθηματική Ηλικία και Ερωτόκριτος in Blues.

 Ο Σκοτεινός Έρωτας σε ποίηση Federico Garcia Lorca έχει θεωρηθεί από έγκυρους μουσικοκριτικούς κλασικό έργο του Δ. Μαραμή στο είδος του, καθώς η μελωδικότητα των τραγουδιών μένει αναλλοίωτη και άφθαρτη στο χρόνο. To Σκοτεινό Έρωτα έχουν ερμηνεύσει ο Μάριος Φραγκούλης, η Μαρία Φαραντούρη, ο Μίνως Θεοχάρης και πολλοί άλλοι νέοι ερμηνευτές ενώ η απόδοση του έργου στα ελληνικά είναι του ποιητή Σωτήρη Τριβιζά.

Η Αισθηματική Ηλικία, ο έβδομος προσωπικός δίσκος του συνθέτη και πρώτη δισκογραφική παρουσία του ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη, έλαβε διθυραμβικές κριτικές από δημοσιογράφους και μουσικοκριτικούς και χαρακτηρίστηκε καλύτερο albumγια το 2014. Οι στίχοι των τραγουδιών ανήκουν στους Ν.Α. Ασλάνογλου, Ν. Λαπαθιώτη, Μ. Γκανά και Σ. Τριβιζά.

 Ο Ερωτόκριτος in Blues αποτελεί μία πρωτοποριακή μουσική προσέγγιση του αριστουργηματικού έργου του Β. Κορνάρου. Ο συνθέτης αντλώντας στοιχεία από την τζαζ, την μπλουζ αλλά και την παραδοσιακή μουσική, μελοποιεί με μοναδικά πρωτότυπο τρόπο τον Ερωτόκριτο, μεταδίδοντάς τον στον σύγχρονο ακροατή με αμεσότητα και σε ένα εντελώς μοντέρνο μουσικό ύφος. Το ολοκληρωμένο έργο στη μουσικοθεατρική του εκδοχή θα ανέβει στην Εθνική Λυρική Σκηνή το 2017.

eikona

Αρχεία

  1. maramis_voutsikakis