Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

22/12/2015,Υπογραφή Σύμβασης για την αρχιτεκτονική μελέτη ανάπλασης λιμενικής ζώνης ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ

22.12.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 15:49

Μετά την ολοκλήρωση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ ΠΟΛΗΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ» το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Χανίων ανέθεσε την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης «ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ ΠΟΛΗΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ» στην σύμπραξη των Δημήτρη Τσακαλάκη αρχιτέκτονα μηχανικό και Γεώργιο Πετράκη αρχιτέκτονα μηχανικό .

H σύμβαση υπεγράφη σήμερα το πρωί και το ποσό της ανάθεσης ανέρχεται στα 68.512,08 € με ΦΠΑ.

Η αρχιτεκτονική μελέτη στοχεύει στην ποιοτική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, την αξιοποίηση της παραλίας , την εναρμόνιση των χρήσεων κατοικίας και αναψυχής με νέες πολιτιστικές και υπερτοπικού χαρακτήρα κοινόχρηστες υποδομές, την οργάνωση της ασφαλούς κίνησης ατόμων με ειδικές ανάγκες , πεζών και ποδηλάτων καθώς τον εξοπλισμό του χώρου με νέο φωτισμό και κατάλληλα στοιχεία εξυπηρέτησης όλων των χρήσεων.

Σκοπός του Δ.Λ.Τ.Χ. μέχρι το τέλος του 2016 και παράλληλα με την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης όπως δήλωσε ο πρόεδρός του Κώστας Φανδριδάκης, είναι η ολοκλήρωση του φακέλου του έργου της Ανάπλασης της Λιμενικής Ζώνης του Κουμ Καπί . Έτσι το Δ.Λ.Τ.Χ. έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό του 2016, να εκπονήσει όλες τις συνοδευτικές μελέτες και να πάρει τις απαραίτητες από τους αρμόδιους φορείς εγκρίσεις για την ωρίμανση και χρηματοδότησή του έργου από κατάλληλο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.

εικονα

εικονα

Αρχεία

  1. screenshot_1
  2. untitled