Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

09/03/2015, Επισκέψεις μαθητών στο Δημαρχείο και την Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

09.03.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 15:30

Το Δημαρχείο Χανίων επισκέφθηκαν σήμερα, Δευτέρα 09/03/2015, το πρωί, μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου. Τους μαθητές υποδέχθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού, Μανώλης Αδοντάκης. Ακολούθησε ξενάγηση όπου τα παιδιά κατά τη διάρκεια “ειδικής” συνεδρίασης συζήτησαν τα θέματα, που τους απασχολούν ως “δημοτικοί σύμβουλοι”. Από πλευράς Δήμου προσφέρθηκαν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς εκδόσεις και ενημερωτικά έντυπα.

Στο μεταξύ, τριάντα οκτώ μαθητές και δεκατέσσερις συνοδοί καθηγητές από τέσσερα Λύκεια της Κύπρου, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Τουρκίας αντίστοιχα στο πλαίσιοτου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Breaking the code:A pathway to success», επισκέφτηκαν το Δημαρχείο Χανίων και αφού τους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Χανιών, κ. Βαμβουκας, ξεναγήθηκαν στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας & Αθλητισμού, Μανώλη Αδοντάκη. Προηγουμένως είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Media Lab και να περιηγηθούν στους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Επίσης τους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης γνώρισαν οι μαθητές του Γυμνασίου Καντάνου συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους. Ενημερώθηκαν για το Media Lab, την προσωπική Βιβλιοθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου και τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων. Ενημερώθηκαν για τον θεσμό και τις δραστηριότητες της Κινητής Βιβλιοθήκης και για την ύπαρξη και τη λειτουργικότητα των τεσσάρων Ανταλλακτικών Βιβλιοθηκών του Δήμου, για τις δραστηριότητες, τις εκδηλώσεις, τα σεμινάρια, τις Λέσχες Αναγνώσεις, τη νέα υπηρεσία Press Display καθώς και την on-line αναζήτηση στον κατάλογο της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

 


EIKONA