Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

10/11/2015, “Σώζουμε ζωές είναι στο αίμα μας!”: Εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Χανίων στις 11/11/2015

10.11.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 11:51

Με σύνθημα: “Σώζουμε ζωές είναι στο αίμα μας!” ο Δήμος Χανίων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Χανίων σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Σύλλογο “Άγιος Ιωάννης”, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Όμιλο Επιχειρήσεων ΣΚΑΪ διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία αύριο, Τετάρτη 11/11/2015, από τις 09.00 έως τις 14.00, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Όπως επεσήμανε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015, στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μανώλης Φραγκάκης, απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή στην αιμοδοσία, στόχος της δράσης είναι να μεταγγιστεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες η ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ώστε η χώρα μας να γίνει αυτάρκης σε εθελοντικό μη αμειβόμενο αίμα.

«Οι ανάγκες σε αίμα είναι πολλές, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται στην κορυφή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναφορικά με την εθελοντική προσφορά αίματος”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκάκης, συγχαίροντας παράλληλα τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» για τη δράση και την προσφορά τους.

Τις ευχαριστίες του τόσο προς τον Δήμο Χανίων όσο και προς όλους τους συνεργαζόμενους φορείς για τη διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας εξέφρασε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), Χρήστος Πρωτόπαπας, καθώς μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας, όπως ο ίδιος επισήμανε, διευκολύνονται στο έργο τους οι Υπηρεσίες Αιμοδοσίας, ενώ παράλληλα γίνεται πιο εφικτός ο στόχος: ο κάθε συνάνθρωπος μας να έχει το αίμα, που χρειάζεται.

Το αίμα δεν αγοράζεται, δεν πωλείται, αλλά προσφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο ανιδιοτελώς”, τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων τόσο στα αποτελέσματα της πρόσφατης λαμπαδηδρομίας, όσο και στις αυξημένες ανάγκες της χώρας μας σε αίμα. Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Α., η επόμενη προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015.

p1

p2