Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

12/6/2015, Μεγάλη η συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Χανίων

12.06.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 12:31

Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης», που για μία ακόμη φορά σε συνεργασία με τον Δήμο μας και τη στήριξη του Συλλόγου ΟΤΑ Ν. Χανίων, του Συλλόγου Εργαζομένων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, προχωρά σε αυτή την εξαιρετικά χρήσιμη δράση, προς όφελος της κοινωνίας μας”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε την Παρασκευή 12/6/2015, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, με αφορμή την εθελοντική αιμοδοσία, που διοργανώθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με σύνθημα “Η αιμοδοσία είναι θέμα καρδιάς”.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα ελλειμματική σε αποθήκευση αίματος, γεγονός, που πρέπει να γίνει συνείδηση στην ίδια την κοινωνία μας”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να στηριχθεί η προσπάθεια των εθελοντών αιμοδοτών.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος σε θέματα εθελοντισμού, Μανώλης Αδοντάκης, τόνισε ότι η εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνεται με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, με στόχο να μεταγγιστεί στη νέα γενιά η ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ώστε η χώρα μας να γίνει αυτάρκης σε εθελοντικό μη αμειβόμενο αίμα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 13/6/2015 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς θα πραγματοποιηθεί δρώμενο με θέμα τις ομάδες αίματος, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνεται ενημέρωση για την εθελοντική αιμοδοσία. Την Κυριακή 14/6/2015 -Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη - θα βραβευτούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, εθελοντές αιμοδότες, όπου θα παρευρεθούν τρία μέλη του Συλλόγου, στις 17/6 εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αποκορώνου και στις 24/6 στις Καλύβες.

π1