Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

4/8/2015, Έναρξη υποβολής αιτήσεων για τους Παιδικούς Σταθμούς & το Κ.Δ.ΑΠ. του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων, μέσω ΕΣΠΑ: Από τις 05/8/2015

04.08.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 13:28

Εννέα Παιδικοί Σταθμοί του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων, καθώς και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Παλιάς Πόλης του Οργανισμού συμμετείχαν και εγκρίθηκαν επιτυχώς αναφορικά με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της δράσης “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” του Ε.Σ.Π.Α. για την περίοδο 2015-2016.

Στη γνωστοποίηση αυτή προέβη την Τρίτη 4 Αυγούστου 2015, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, κάνοντας λόγο για επιτυχία από πλευράς του Δήμου, καθώς το γενικό σύνολο των προσφερομένων θέσεων ανέρχεται στα 496 βρέφη – νήπια και παιδιά, εκ των οποίων οι 40 θέσεις αφορούν το Κ.Δ.ΑΠ., οι 250 τους Παιδικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. και οι 206 τους Παιδικούς Σταθμούς της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ.

Την αντίστοιχη περίοδο 2014-'15 η συμμετοχή στην πρόσκληση αφορούσε μόνο τους τέσσερις Παιδικούς Σταθμούς της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, με 206 προσφερόμενες θέσεις”, συμπλήρωσε ο κ. Βάμβουκας, τονίζοντας ότι από τη συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα θα ανακουφιστούν 290 επιπλέον οικογένειες. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων δεν παρέλειψε να συγχαρεί το Δ.Σ., καθώς και το προσωπικό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για το θετικό αυτό αποτέλεσμα.

Από την πρώτη στιγμή σκοπός μας ήταν να προσφέρουμε υπηρεσίες οικονομικά προσβάσιμες σε όσου έχουν ανάγκη, διασφαλίζοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα του Οργανισμού μας”, τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Μιχάλης Βλαχάκης, προσθέτοντας “η ένταξη μας στη συγκεκριμένη δράση μας εξασφαλίζει ποσό έως 687.000 ευρώ. Πέρα από την ουσιαστική κατάργηση των τροφείων σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας, θα καταφέρουμε με την ένταξη μας στο ΕΣΠΑ να ελαφρύνουμε τον προϋπολογισμό του Δήμου και κατ΄ επέκταση τους δημότες μας έως και 61,57% των επιχορηγήσεων, που προέρχονται από τον Δήμο”.

Στατιστικά το 50% των παιδιών, που θα φιλοξενηθούν στις δομές μας, θα είναι απαλλαγμένα από τροφεία, λόγω του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού προγράμματος, ενώ το άλλο 50% θα εμπίπτει στις ευεργετικές διατάξεις, που έχουμε ψηφίσει για τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα”, επεσήμανε η Αντιπρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Ελευθερία Αλιφιεράκη, καλώντας όλους τους ενδιαφερομένους, πέρα από την πιθανή αίτηση, που έχουν καταθέσει στον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., να καταθέσουν εκ νέου αίτηση και στο Ε.Σ.Π.Α., ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες εισαγωγής των παιδιών τους σε έναν από τους Παιδικούς Σταθμούς.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων υποβάλλονται έως τις 18 Αυγούστου 2015 στην ΕΕΤΑΑ.: Μυλλέρου 73-77, 104 36 Αθήνα και θα ληφθούν υπόψη μόνον εφόσον κατατεθούν, σύμφωνα με τις διατάξεις της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων περιγράφονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα: http://www.eetaa.gr

Το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ «Παιδικοί σταθμοί μέσω ΕΣΠΑ» θα υλοποιηθεί μέχρι την 31/08/2016 και έχει στόχο την αύξηση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των ωφελούμενων - γυναικών και ανδρών - στην εργασία. Ο συνολικός προϋπολογισμός αποτελεί εξ ολοκλήρου δημόσια δαπάνη και ανέρχεται σε 184.000.000€.

Ακολουθεί λίστα με τους Παιδικούς Σταθμούς και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π του Δήμου Χανίων, που έχουν ενταχθεί στη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» (ΕΣΠΑ)

Παιδικοί Σταθμοί & Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

π1