Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

20/10/2015, Απάντηση του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα στον κ. Γιάννη Σαρρή

20.10.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 17:00

Αναίτια και στερούμενη ουσίας και επιχειρημάτων με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων χωρίς περιεχόμενο, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών» κ. Γιάννης Σαρρής.

 

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Χανίων απαντώντας στις κατηγορίες περί αδιαφάνειας ήταν σαφής: «Ατυχής και άδικη μομφή προς μια Δημοτική Αρχή η οποία έμπρακτα αποδεικνύει την προσήλωσή της στη διαφάνεια. Δε νομίζω να συμφωνούν οι Χανιώτες με την «έμπνευση» του κ. Σαρρή. Διαδικασίες όπως για παράδειγμα το ηλεκτρονικό σύστημα μοριοδότησης που εφάρμοσε η Δημοτική Αρχή στο θέμα των παιδικών σταθμών και δεν άφησε περιθώρια για παρεμβάσεις και πελατειακές ή ψηφοθηρικές σχέσεις, είναι η καλύτερη απάντηση στα λεγόμενά του.

 

Παράλληλα ας μας πει ο κύριος Σαρρής, γιατί μπερδεύεται αναφερόμενος στην υπόθεση αγοράς του Νεοκλασικού κτιρίου στην οδό Τζανακάκη. Τα αιτήματα της σχολικής κοινότητας δεν αντιστρατεύονται τη δημιουργία της Δημοτικής βιβλιοθήκης στα Χανιά, μιας βιβλιοθήκης αντάξιας της Ιστορίας και του Πολιτισμού τους. Πολλώ δε μάλλον όταν για να γίνει αυτό το έργο, εξασφαλίσαμε, με τις επιτυχείς ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για τα Χανιά, 500.000€ τα οποία σε όσους γνωρίζουν στοιχειώδη οικονομικά δεν αφαιρούνται αλλά προστίθενται στον προϋπολογισμό του Δήμου.

 

Όσο για τα 1,65 εκ.€ μάλλον ξέχασε ότι πολύ πριν τις δικές του ενστάσεις είχα ήδη ζητήσει επανεκτίμηση μελέτης και προϋπολογισμού του έργου οδοποιίας, όπως και έγινε.

 

Τέλος, όσων αφορά την υπηρεσία ελέγχων που δημιουργήσαμε, συνιστούμε στον κ. Σαρρή να δει την ουσία και να ενημερωθεί καλύτερα καθώς τα στελέχη του νέου τμήματος ασχολούνται ήδη με τα προβλήματα της ελεγχόμενης στάθμευσης και των κοινόχρηστων χώρων της πόλης μας.

 

Ως εκ τούτου, οι επισημάνσεις του κ. Σαρρή ήταν άστοχες. Καλή και παραγωγική η αντιπολίτευση, όταν όμως έχει ως βάση, ξεκάθαρο λόγο και γνώση των θεμάτων».