Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

21/7/2015, Εφαρμογή δράσεων δασοπροστασίας στις εδαφικές ενότητες των περιαστικών δασωδών περιοχών Αγ. Ματθαίου & Προφήτη Ηλία Δ.Ε Χανίων

21.07.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 15:15

Ξεκίνησε η εφαρμογή των δράσεων υλοποίησης της αρ. 2/2015 Δασικής Αστυνομικής Διάταξης (ΑΔΑ: 69ΙΠΟΡ1Θ-ΛΩΙ), που εκδόθηκε από τη Δ/νση Δασών Χανίων και αφορά στον συνδυασμό της δασοπροστασίας στις εδαφικές ενότητες των περιαστικών δασωδών περιοχών Αγίου Ματθαίου και Προφήτη Ηλία της Δ.Ε. Χανίων, με την κάλυψη ατομικών αναγκών των πολιτών σε καυσόξυλα.

Ήδη σήμερα, Τετάρτη 21-07-2015, συνεδρίασε για πρώτη φορά η Επιτροπή Δράσεων Δασοπροστασίας –Καυσοξύλευσης Αγίου Ματθαίου -Προφήτη Ηλία, με τη συμμετοχή της Δ/νσης Δασών Χανίων, του Δήμου Χανίων δια του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, της Δ/νσης Πρασίνου και της Τεχνικής Υπηρεσίας, ως επίσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΣΥ.Δ.Ο.Π. Αγίου Ματθαίου ως και κατοίκων της περιοχής.

Από την ανωτέρω συνεδρίαση προέκυψε ο βασικός σχεδιασμός, ο οποίος θα ξεκινήσει να υλοποιείται από Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015 με τη συγκρότηση 5μελών συνεργείων, που θα ενεργούν σε εδαφικές επιφάνειες, που θα ορίζονται και θα επιβλέπονται από τη Δασική Υπηρεσία και το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου.

Πέρα των δεδομένων δράσεων, που έχουν προγραμματιστεί με την εισφορά του Δημοσίου, επιθυμητή είναι η εθελοντική συνεισφορά πολιτών, κατοίκων των περιοχών αλλά και όλων των Χανιωτών, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση της Δασικής Υπηρεσίας, δύνανται να υλοποιήσουν δράσεις πυροπροστασίας για τη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς για την προστασία του περιαστικού Δάσους της πόλης μας.

Οι εθελοντές θα δηλώνουν με αίτημα τους το ενδιαφέρον τους στη Δ/νση Δασών, προκειμένου να ενσωματώνονται σε 5μελείς ομάδες και με την καθοδήγηση της Δασικής Υπηρεσίας θα ορίζεται ο χώρος και ο χρόνος της δράσης τους, προκειμένου να τους διατεθεί η ποσότητα καυσόξυλων, που δικαιούνται για την κάλυψη των ατομικών τους αναγκών.