Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

20/8/2015, Διακοπές κυκλοφορίας στην Δ.Ε Νέας Κυδωνίας : λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

20.08.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 11:15

Σας γνωρίζουμε ότι στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Δ.Ε. ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ Δ. ΧΑΝΙΩΝ, ΥΠΟΕΡΓΟ: ΔΙΚΤΥΑ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ» οι περιοχές που θα πραγματοποιούνται εργασίες κατά την περίοδο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου, για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, που περιλαμβάνει την τοποθέτηση κεντρικού αγωγού καθώς και την κατασκευή παροχετεύσεων που θα εξυπηρετούν του κατοίκους της περιοχής, είναι:

Περιοχή Αγίας Μαρίνας

- Οδοί Ιωάννη Καποδίστρια, Πεσόντων και Μπαϊρί

Η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται από την οδό Μπαϊρί

 

Περιοχή Σταλού

- Οδοί Αλέξη Μινωτή, Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, 1η πάροδος Αλέξη Μινωτή και 2η πάροδος Αλέξη Μινωτή.

Η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται από την οδό Μακράκη και μέσω της Π.Ε.Ο., οπότε και ελαχιστοποιείται η όχληση των πολιτών, καθώς οι παραπάνω οδοί πληρούν τα κριτήρια ασφαλούς μετακίνησης των οχημάτων.

 

Περιοχή Γαλατά

- Οδοί Ελευθερίας, Ιδομενέως και σε τμήμα της Νέας συνδετήριου Α/Κ Γαλατά – Παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων – Καστελίου.

Η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται από το παράπλευρο οδικό δίκτυο την περιοχής και συγκεκριμένα από τις οδούς Αγ. Δημητρίου, Δικτύνης, Ρήγα Φεραίου, χωρίς να επιβαρύνονται οι εν λόγω οδοί.

 

- Οδοί Γεωργίου Θεοδωράκη, πλατεία Β. Ρουμελιωτάκη

Η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται από παράπλευρους δρόμους μέσω των οδών Γερογιάννηδων και Ασκληπιού.

 

Περιοχή Καλαμακίου

- Τμήμα Νέας συνδετήριου Α/Κ Γαλατά – Παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων – Καστελίου, Οδός Αισχύλου

Η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται για το Τμήμα Νέας συνδετήριου Α/Κ Γαλατά – Παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων – Καστελίου από τμήμα της οδό Ελευθερίας προς Π.Ε.Ο. 90 και για το τμήμα της οδού Αισχύλου από την οδό Κατίνας Παξινού και Προμηθέως.

 

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ζητά την κατανόηση τόσο των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, όσο και των οδηγών για τις οχλήσεις που θα υπάρξουν το αντίστοιχο διάστημα, όμως για λόγους ασφαλείας των διερχομένων αλλά και των εργαζομένων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου, επιβάλλεται η τήρηση της σχετικής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

 

Σημειώνεται ότι το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό σύμβασης 5.299.570,96 ευρώ (με Φ.Π.Α.) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, καθώς και από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ενώ η διάρκεια υλοποίησής του ανέρχεται σε 18 μήνες και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.

 

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή περίπου 28,5 χιλιομέτρων δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων, τα οποία αποσκοπούν τόσο στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, όσο και στη μείωση της ρύπανσης των θαλασσίων ακτών της ευρύτερης περιοχής, που είναι βραβευμένες με τη γαλάζια σημαία της Ε.Ε. και χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και έντονο τουριστικό ενδιαφέρον.

 

Με την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο θα δίδεται σε χρήση τμηματικά, θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης περίπου 2.300 ιδιοκτησίες και έτσι από το 55% των ιδιοκτησιών που είναι συνδεδεμένες με την αποχέτευση σήμερα, να φτάσουμε στο 95%, καλύπτοντας έτσι το σύνολο σχεδόν της Νέας Κυδωνίας.

 

Το σημαντικότατο αυτό έργο υποδομής θα συμβάλλει ουσιαστικά όχι μόνο στην προστασία της υγείας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και στην προστασία της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής και των ακτών της, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τις περαιτέρω προσπάθειες όλων μας για την επίτευξη του στόχου της αειφόρου ανάπτυξης στον τόπο μας.

p1