Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

6/3/2015, Διαδημοτική συνεργασία για την αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων: Σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων

06.03.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 03:03

H ανάπτυξη διαδημοτικής συνεργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το ζήτημα των αδέσποτων ζώων στην περιοχή μας, εξετάστηκε στο πλαίσιο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 6/3/2015, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων. Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων, συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων του συνόλου του Νομού.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ευρεία συμμετοχή και την ανταπόκριση στην πρόσκληση του Δήμου, καθώς, όπως τόνισε, θα πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα των αδέσποτων ζώων με σύγχρονες μεθόδους και χωρίς προκαταλήψεις. Μάλιστα, ο κ. Βάμβουκας παρατήρησε ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν ανάλογες πρωτοβουλίες και σε παγκρήτιο επίπεδο.

Από πλευράς των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου προχωρούν οι διαδικασίες για την ίδρυση δημοτικού κτηνιατρείου, όπως γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Χανίων, τονίζοντας την αναγκαιότητα εναρμόνισης με την ελληνική Νομοθεσία αλλά και το ευρωπαϊκό πλαίσιο στο ζήτημα της αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, Γιάννης Μαράκης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι έχει προχωρήσει η διαδικασία πρόσληψης κτηνιάτρου από τον Δήμο Χανίων, ενώ χαρακτήρισε το ζήτημα των αδέσποτων ζώων πολύπλευρο, γι΄ αυτό και κρίνεται απαραίτητη η ίδρυση διαδημοτικού κτηνιατρείου – καταφυγίου αδέσποτων ζώων.

p1

p2