Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

3/7/2015, Δήλωση Δημάρχου Χανίων εν όψει της διενέργειας του δημοψηφίσματος

03.07.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 15:44

Ως δήμαρχος Χανίων εξ αρχής τοποθετήθηκα, δηλώνοντας ότι καθήκον όλων μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπηρεσιακών και αιρετών, είναι η διασφάλιση κλίματος ηρεμίας στην πόλη μας και η απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών στους Δημότες.

 

Ο ρόλος του Δημάρχου είναι πέραν των άλλων να ενώνει την τοπική κοινωνία και να συμβάλλει στη διασφάλιση κλίματος νηφαλιότητας και ηρεμίας ιδιαίτερα σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές.

 

Έρχονται μέρες πολύ πιο δύσκολες από τις σημερινές, γι’ αυτό κάνω έκκληση να συμβάλλουμε όλοι στην αποφυγή ενεργειών και κινήσεων που τροφοδοτούν εντάσεις και κλίμα διχασμού.

 

Χειρότερος κι από την οικονομική καταστροφή που έρχεται, είναι ο διχασμός. Η πατρίδα μας έχει ζήσει ανάλογες στιγμές και η κατάληξή τους ήταν πάντα εθνική τραγωδία.

 

Σε ότι με αφορά προσωπικά, η υποστήριξή μου στην Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι γνωστή, διαχρονική και αταλάντευτη και εκφράστηκε για μια ακόμη φορά μέσα από το ψήφισμα των Δημάρχων της Κρήτης, «ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ-ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ».

 

Πιστεύω ότι η συνέχιση αυτής της πορείας μπορεί να γίνεται μέσα από μεγάλες δυσκολίες, αλλά παρέχει ασφάλεια και προοπτική στους πολίτες.

 

Μια Ελλάδα υπό τις παρούσες οικονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες έχει ανάγκη να οδηγηθεί ξανά σε ασφαλή λιμάνια και όχι να ανοιχθεί σε αχαρτογράφητα πελάγη».