Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

28/12/2015, Επισκέψεις σε προνοιακές και υγειονομικές δομές της πόλης: Από τον Δήμαρχο Χανίων, T. Βάμβουκα

28.12.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 15:02

Εθιμοτυπικές επισκέψεις σε προνoιακές και υγειονομικές δομές του Δήμου Χανίων, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους.

Συγκεκριμένα ο κ. Βάμβουκας επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή Διοικητή, Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Γεώργιο Αρχοντάκη, καθώς και ιατρικό προσωπικό. Ο Δήμαρχος Χανίων επισκέφθηκε τμήματα του Νοσοκομείου, όπου ευχήθηκε στους ασθενείς και τους συνοδούς τους.

Ειδικότερα, για το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ο κ. Βάμβουκας σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι η ομαλή λειτουργία του είναι πολύ σημαντική για ολόκληρο τον Νομό Χανίων, παρατηρώντας ότι υπάρχουν θέματα, που πρέπει να επιλυθούν, γεγονός, που αναμένεται να βελτιωθεί με τους νέους διορισμούς, που έχουν προγραμματιστεί.

Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Βάμβουκα στο ΚΗΦΑΠ – Μεγαλόχαρη, όπου ενημερώθηκε για τις δράσεις του Κέντρου από το προσωπικό του, καθώς και για την ανάγκη οικονομικής στήριξής του, αφού στην παρούσα φάση το Κέντρο λειτουργεί χάρη στην ενίσχυση, που λαμβάνει από τον Δήμο Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης, από προσφορές και το όποιο αποθεματικό διαθέτει. Ο Δήμαρχος Χανίων δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει το αίτημα της διοίκησης για οικονομική ενίσχυση της λειτουργίας του ΚΗΦΑΠ είτε από τον ΕΟΠΥΥ είτε από το νέο ΕΣΠΑ, ενώ θα αυξήσει και την επιχορήγηση που λαμβάνεται από τον Δήμο.

Ο Δήμαρχος Χανίων επισκέφθηκε επίσης το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία, τη λειτουργία του οποίου, όπως επισημάνθηκε, θα εξακολουθήσει να στηρίζει ο Δήμος οικονομικά, στηρίζοντας παράλληλα το αίτημα ένταξης του νέου κτιρίου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας Δήμου Χανίων - ΚΗΦΑΜΕΑ για τη λειτουργία προγράμματος ημιαυτόνομης διαβίωσης.

Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε δομές της πόλης μας και να ενημερωθούμε για τα ζητήματα, που υπάρχουν, ώστε να συνεργαστούμε ως δημοτική αρχή με τις διοικήσεις των ιδρυμάτων, συμβάλλοντας στην επίλυση όποιων προβλημάτων μπορούμε”, τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι στην πόλη μας υπάρχει αλληλεγγύη, που εκδηλώνεται από την ίδια κοινωνία προς τα ιδρύματα, που έχουν πολλαπλές ανάγκες.

Ο κ. Βάμβουκας θα συνεχίσει τις επισκέψεις σε ιδρύματα και κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες επισκέψεις:

  • 09:30 Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων

  • 10.00 Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης, Αποκορώνου 166

  • 11.00 Σύλλογος Φιλόπτωχοι Αδελφοί - Φιλόπτωχο Συσσίτιο “Ο Αγ. Νικόλαος Σπλάντζιας”

  • p1
  • p2