Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

13/11/2015, Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων : Βίντεο Εγκατάσταση από την Αλίκη Χιωτάκη

13.11.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 10:52

Στα πλαίσια της έκθεσης «Ο Κόσμος του Γιάννη Κύρου. Σκηνικά, κοστούμια και αρχειακό υλικό από το θέατρο, το χορό, τη μουσική και την τηλεόραση», την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 9:00 μ.μ. θα προβληθεί Βίντεο Εγκατάσταση (Video Installation) από την Αλίκη Χιωτάκη.

 

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει τρεις οθόνες τοποθετημένες μια δίπλα στην άλλη στις οποίες παρουσιάζονται τρία διαφορετικά βίντεο συνολικής διάρκειας 5 λεπτών. Τα βίντεο απεικονίζουν τρείς διαφορετικές απόψεις του χώρου έτσι όπως το αντιλαμβάνεται η ίδια η καλλιτέχνιδα.

 

Το πρώτο βίντεο με τίτλο black ground εστιάζει στις συνθήκες, τις εμπειρίες που βιώνει ένα κινούμενο σώμα σε ένα περιορισμένο χώρο και τα ερωτήματα που εγείρει όσον αφορά τη σχέση δράσης/αντίδρασης σε σχέση με τον χρόνο και τον χώρο.

Το δεύτερο βίντεο με τίτλο translucent variation on a spheric theme after Naum Gabo εξερευνά πάλι τη σχέση χώρου και χρόνου μέσα από μια αλληλουχία εικόνων που εκφράζουν έναν κυκλικό ρυθμό.

Τέλος, το τρίτο βίντεο με τίτλο hunt εξερευνά την ιδέα μιας φυσικής παρουσίας που εκφράζει την αδυναμία να ξεφύγει από το χώρο/περιβάλλον το οποίο φαίνεται να την συγκρατεί ή να την αποτρέπει από την αναζήτηση εναλλακτικής εξόδου.

 

Σκηνοθεσία - Μοντάζ : Αλίκη Χιωτάκη

Σχεδιασμός Ήχου : 018

χορογραφία/ερμηνεία: Ξένια Κυριακοπούλου

Κοστούμι : Ορσαλία Παρθένηα