Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

17/7/2015, '" Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη...είναι κοιλάδα Δεινοσαύρων"

17.07.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 13:00

Το ζεστό απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιουλίου 2015, οδήγησε τους μικρούς φίλους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού, να αναζητήσουν δροσιά στη σκιά των ...Γιγάντων!


...και το ταξίδι στο παρελθόν ξεκίνησε σε μια γη τόσο διαφορετική. Ζούγκλες πνιγμένες στο πράσινο, λίμνες με ψάρια αρχέγονα, παράξενα πτηνά στον ουρανό, δεινόσαυροι μικροί και μεγάλοι να τσακώνονται με τα τρομερά σαγόνια τους.!


Οι μικροί μας φίλοι με «αντοχή» έκαναν μια βόλτα στους αιώνες, γνώρισαν τα προϊστορικά αυτά πλάσματα, που είχαν φτερά, περίεργα πόδια και κοφτερά δόντια. Γνώρισαν δεινόσαυρους μέσα και έξω απ΄ τ΄ αυγό, γιατί και οι δεινόσαυροι υπήρξαν μωρά...


Συμμετείχαν σε ...δεινοσαυροανασκαφές στη Μογγολία και στη Β. Αμερική !Κουβέντιασαν με ...παλαιοντολόγους και έμαθαν γιατί εξαφανίστηκαν.


Ξεναγοί σ’ αυτό το προϊστορικό ταξίδι οι κυρίες Γαλάνη Νίκη και Μαστορακάκη Λίτσα βιβλιοθηκονόμος, εμψυχώτριες του προγράμματος.


Η αφήγηση του βιβλίου της παιδαγωγού Παπούλια Αικατερίνης Αλεξάνδρας : «Ο Ντίνος στα ίχνη των Δεινοσαύρων» «ζωντάνεψε» μαγικά τα πλάσματα της προϊστορίας σε μια μοναδική πρωτόγνωρη 3D εμπειρία.
Ξεπρόβαλαν μπροστά τους ολοζώντανα, τα ακούμπησαν, τα χάϊδεψαν, και έμαθαν τα ονόματά τους. Φωτογραφήθηκαν μαζί τους σημαδεύοντας το κινητό τους.


Και όταν το ταξίδι τέλειωσε, οι μικροί μας φίλοι σκέφτηκαν ότι ευτυχώς που ζούμε εκατομμύρια χρόνια μετά, μακρυά από την «θηριώδη καθημερινότητα» αυτών των πλασμάτων.!

p1

p1