Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

31/8/2015, Στέγαση αστέγων και εργασιακή επανένταξη, μέσω του προγράμματος “ΣΤΕΓΑΣΗΣ- ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ”: Από τον Δήμο Χανίων & τη Σύμπραξη Φορέων Ν. Χανίων

31.08.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 14:24

Κάλεσμα στους ιδιοκτήτες ακινήτων για τη στέγαση των ωφελουμένων του προγράμματος «Στέγαση και επανένταξη», που υλοποιεί ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με τη Σύμπραξη Φορέων Νομού Χανίων απηύθυνε τη Δευτέρα 31/8/2015, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού, Μιχάλης Βλαχάκης.

Ειδικότερα, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων, ήδη έχει εξασφαλιστεί το 30% της χρηματοδότησης του προγράμματος, που προσεγγίζει τα 38.000 ευρώ, μέσω του οποίου προβλέπεται η κάλυψη του ενοικίου για διάστημα ενός έτους με το ποσό έως 180 ευρώ/μηνιαίως για ένα άτομο (γκαρσονιέρα) και έως 280 ευρώ για οικογένεια (διαμέρισμα).

Ξεκινά ουσιαστικά το πρόγραμμα “Στέγαση και επανένταξη”, που αφορά 16 ωφελούμενους άστεγους του Δήμου μας -10 μεμονωμένα άτομα, μία οικογένεια των δύο ατόμων και μία οικογένεια των τεσσάρων ατόμων -. Το πρόγραμμα λήγει 31/9/2016 με αποτέλεσμα να παρέχεται στέγη για ένα έτος σε άστεγους συνδημότες μας, καθώς και κάλυψη των λογαριασμών κοινής ωφελείας, των εξόδων σίτισης και ένδυσης τους”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βλαχάκης.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. πρόσθεσε ότι το δεύτερο σκέλος του προγράμματος αφορά την εργασιακή επανένταξη των ωφελουμένων, προκειμένου αυτοί να μπορέσουν σε βάθος χρόνου να ενταχθούν πλήρως στην κοινωνία.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Σύμπραξης Φορέων, Γιάννης Παυλάκης, κάλεσε τους επαγγελματίες να δώσουν την ευκαιρία στους ωφελούμενους να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, απασχολώντας τους, καθώς, όπως γνωστοποίησε, για ένα έτος το πρόγραμμα θα καλύπτει εξ ολοκλήρου το κόστος εργασίας και ασφάλισης των ωφελουμένων.

Στο μεταξύ, όπως επισημάνθηκε από την Κοινωνική Λειτουργό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Κατερίνα Σεφερλή, σύμφωνα με τα στοιχεία, που έχει στη διάθεση του ο Οργανισμός, στο Δήμο Χανίων 15 είναι οι άστεγοι συμπολίτες μας, τους 45 προσεγγίζουν αυτοί, που ζουν σε επισφαλείς κατοικίες, ενώ 150 είναι οι οικογένειες, που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα στέγασης, λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Σημειώνεται τέλος ότι δεν τίθεται ζήτημα πρόκλησης ζημιών στις κατοικίες, που θα μισθωθούν, καθώς οι ωφελούμενοι θα βρίσκονται σε καθημερινή βάση σε επαφή στο περιβάλλον τους με τις κοινωνικές λειτουργούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2821341628, υπεύθυνη: Κατερίνα Σεφερλή.

 

p1