Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

13/11/2015, Ενίσχυση της συγκοινωνίας στις περιοχές του Ακρωτηρίου. Συνεργασία Δήμου Χανίων με Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χανίων - Ρεθύμνης

13.11.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 15:11

Λύση σε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Δ.Ε. Ακρωτηρίου, που αφορούσε στην επέκταση των δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης, προκειμένου να καλύπτονται περισσότερες περιοχές, έδωσε η δημοτική αρχή των Χανίων έπειτα από συνεργασία με το Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και τους Προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων του Ακρωτηρίου.

Όπως γνωστοποίησε την Παρασκευή 13/11/2015, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου, προστίθενται πλέον νέα δρομολόγια, δημιουργώντας έναν εσωτερικό δακτύλιο για τις περιοχές, που δεν εξυπηρετούνταν από συγκοινωνία, με κεντρικό σημείο τα Κουνουπιδιανά, απ΄ όπου οι κάτοικοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται από το Αστικό ΚΤΕΛ, εάν επιθυμούν να μεταβούν στον κεντρικό ιστό του Δήμου.

Ανταποκρινόμενοι σ' ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Ακρωτηρίου και τηρώντας τις δεσμεύσεις, που είχαμε διατυπώσει κατά το παρελθόν, συνεργαστήκαμε τόσο με τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων όσο και με τη διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, διαμορφώνοντας ένα νέο πρόγραμμα δρομολογίων, για να καλύψουμε τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το αντίτιμο του εισιτηρίου θα είναι χαμηλό, ενώ σε ισχύ θα τεθεί και μαθητική εκπτωτική κάρτα.

Ακολούθως, τα minibus, που θα δρομολογηθούν κατά τις ώρες: 09.00, 11.00, 18.15, θα εκτελούν τις εξής διαδρομές:

  • Χορδάκι – Καλόρουμα – Μουζουράς – Καθιανά – Αργουλιδές – Κουνουπιδιανά (και αντίστροφα).

  • Στέρνες – Παζινός – Κουνουπιδιανά (το δρομολόγιο θα διέρχεται από Αρώνι και Πυθάρι).

Ο Δήμαρχος Χανίων ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν με τη δημοτική αρχή για το θετικό αυτό αποτέλεσμα, ενώ δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι τα δρομολόγια θα βελτιώνονται διαρκώς, ανταποκρινόμενα στις ανάγκες των κατοίκων.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Γρ. Κινήσεων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου, Μιχάλης Τσουπάκης, πρόσθεσε ότι κατά τη θερινή περίοδο τα δρομολόγια των λεωφορείων στην περιοχή του Ακρωτηρίου θ' αυξηθούν.

Τέλος, ευχαριστίες προς τη διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ εξέφρασε και ο Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αρωνίου, Γιάννης Φαζάκης, αναφέροντας ότι στο εξής θα εξυπηρετούνται καλύτερα και οι μαθητές της περιοχής.

p1