Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

16/10/2015, Μεγάλη επιτυχία στο ρεσιτάλ πιάνου της διακεκριμένης Μαρίας Ευστρατιάδη στη μνήμη της Αλίκης Βατικιώτη.

19.10.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 11:45

Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου τιμώντας τη μνήμη της διακεκριμένης χανιώτισσας πιανίστας και δωρήτριας του ΚΑΜ, Αλίκης Βατικιώτη, προσέφερε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου  στο χανιώτικο κοινό μια υπέροχη πιανιστική βραδιά  με ελεύθερη είσοδο. Τα έργα ερμήνευσε η  αναγνωρισμένη διεθνώς  πιανίστα Μαρία Ευστρατιάδη η οποία υπήρξε και μαθήτρια της Αλίκης Βατικιώτη.

Στην κατάμεστη αίθουσα του ΚΑΜ οι φίλοι της κλασικής μουσικής στα Χανιά  απόλαυσαν υψηλή μουσική ερμηνεία και τεχνική σε έργα  Β.Α. Μότσαρτ (Σονάτες KV 333 και 334)  και Ρ. Σούμαν (Carneval op.8), απαιτητικά έργα του κλασικού πιανιστικού ρεπερτορίου αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι το έδαφος για την κλασική μουσική στα Χανιά είναι ιδιαιτέρως πρόσφορο και οτι ο πολιτισμός στην πόλη μας ακολουθεί ανοδική πορεία.

Το ρεσιτάλ προλόγησε η Αμαλία Κωτσάκη, Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου η οποία εξήρε την προσφορά της Αλίκης Βατικιώτη αλλα και την τέχνη της μαθήτριάς της  Μαρίας Ευστρατιάδη αναφερόμενη στο πλούσιο βιογραφικό της, τη  διεθνή  αναγνώριση και προβολή της,  η οποία εκτός από το υψηλό της ερμηνευτικό επίπεδο εντυπωσίασε με το ήθος και τη σεμνότητά της . Το ρεσιτάλ τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Χανίων κ . Τάσος Βαμβουκας, ο σύζυγος της Αλίκης Βατικιώτη Steven Farrant, ο διακεκριμένος χανιώτης μουσικός Γιώργος Καλούτσης και πλήθος κόσμου.

 

p1