Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

8/12/2015, Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Χανίων – Ε.Β.Ε.Χ.- ΕΚΙΝΑ Α.Μ.Κ.Ε.

08.12.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 02:12

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 8/12/2015, μεταξύ του Δήμου Χανίων, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων και του Ελληνοκινεζικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης ΕΚΙΝΑ Α.Μ.Κ.Ε., με στόχο τη συνεργασία και την ανάπτυξη κοινών δράσεων στους τομείς του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας και της επιστήμης.

Εγκαινιάζουμε σήμερα μία στενή συνεργασία, η οποία θα έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα για τον πολιτισμό αλλά και την οικονομία του τόπου μας. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία, που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για τα Χανιά”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά την υπογραφή του μνημονίου, προσθέτοντας ότι “η αλληλεπίδραση των δύο λαών, χάρη του σημαντικού τους πολιτισμού, είναι ένα εξαιρετικό γεγονός που πρέπει να καλλιεργήσουμε, αναπτύσσοντας στενότερες σχέσεις”.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνοκινεζικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης ΕΚΙΝΑ Α.Μ.Κ.Ε., Ελεάνα Νεστορίδη, τόνισε ότι “η κινεζική κυβέρνηση έχει ορίσει το 2016 έτος πολιτισμού, στο πλαίσιο αυτό στην Κρήτη, λόγω του πολιτισμού της, μπορεί να συνδυαστεί ο πολιτισμός με τον τουρισμό, με επισκέψεις Κινέζων και στόχο την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού”.

Όπως προβλέπεται στο μνημόνιο η συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της επιστήμης και της επιχειρηματικότητας θα ενεργοποιηθεί με τους ακόλουθους τρόπους:

1) Με τη φιλοξενία παραρτήματος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης ΕΚΙΝΑ Α.Μ.Κ.Ε.» σε χώρο κατάλληλο που θα υποδειχθεί από τον Δήμο Χανίων και το Επιμελητήριο Χανίων

2) Με τη διοργάνωση εν γένει ενημερωτικών ημερίδων, συνεδρίων, πολιτιστικών φεστιβάλ και εκθέσεων.

3) Με την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης στον Νομό Χανίων, με την προσέλκυση Κινέζων τουριστών στον Νομό, αλλά και με την προβολή και προώθηση των τουριστικού ενδιαφέροντος αξιοθέατων του Νομού Χανίων.

4) Με την πραγματοποίηση επιχειρηματικής αποστολής στην Κίνα.

5) Με τη διευκόλυνση και διαμεσολάβηση στην ανάπτυξη εμπορικών Σχέσεων μεταξύ επιχειρήσεων των Χανίων και κινεζικών επιχειρήσεων.

6) Με τη λειτουργία εργαστηρίων εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας για παιδιά και ενήλικες εντός της πόλης των Χανίων.

7) Με τη δημιουργία ιστοσελίδας στην κινεζική γλώσσα, για την προβολή του Δήμου Χανίων και του επιχειρηματικού κόσμου.

8) Με τη δημιουργία και προώθηση εμπορικού οδηγού στην Κίνα.

Σημειώνεται ότι την κινεζική κυβέρνηση εκπροσώπησε κατά την υπογραφή του Μνημονίου η Εμπορική Ακόλουθος της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zhou Ruojun.

p1

p1