Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

15/9/2015, Σύσταση & λειτουργία Τμήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης και Ελέγχου Κοινόχρηστων χώρων Δήμου Χανίων

15.09.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 15:05

Επί ποδός βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι υπάλληλοι του νέου Τμήματος Ελέγχου Στάθμευσης και Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Χανίων, έπειτα και από τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ (ΦΕΚ1688/13.8.2015, Τεύχος Β΄) και τη σύσταση της ειδικής υπηρεσίας από τον Δήμο Χανίων.

Στην παρούσα φάση το προσωπικό του Τμήματος προβαίνει σε συστάσεις, ενώ από σήμερα τοποθετεί και ενημερωτικά σημειώματα προς τους οδηγούς των οχημάτων, που βρίσκονται παρκαρισμένα στους δημοτικούς χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης.

Σε δήλωση του ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Δημήτρης Φραγκάκης, επισημαίνει:

«Όπως είχαμε δεσμευτεί, συστήσαμε και λειτουργούμε μια νέα υπηρεσία, η οποία είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο της στάθμευσης και των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου. Τους τελευταίους μήνες κάναμε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να οργανώσουμε αυτή τη νέα υπηρεσία, η οποία πιστεύω ότι θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων της πόλης μας.

Ξεκινήσαμε με την απαραίτητη ενημέρωση των δημοτών για την ελεγχόμενη στάθμευση και θα συνεχίσουμε τις επόμενες μέρες με αντίστοιχη ενημέρωση για τους κοινόχρηστους χώρους. Έχει περάσει αρκετό διάστημα, που έλειψε ο έλεγχος από την πόλη, γι΄ αυτό θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσουμε πρώτα απ' όλα με ενημέρωση.

Ο σεβασμός στο δημόσιο χώρο, η διευκόλυνση της προσβασιμότητας, η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού και η βελτίωση της συνολικής εικόνας της πόλης μας, είναι οι βασικοί στόχοι αυτής της νέας υπηρεσίας. Με πολλή δουλειά, καλή οργάνωση και βελτιώσεις, όπου χρειαστεί, πιστεύω ότι θα παίξει αποτελεσματικά τον ρόλο που της έχει ανατεθεί», ανέφερε στην δήλωσή του ο κ. Φραγκάκης.

Η νέα Υπηρεσία στεγάζεται στο Δημαρχείο Χανίων (είσοδος από Μυλωνογιάννη). Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 28213 41650.

π1

π2

π3