Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

9/3/2015, Διεύρυνση συνεργασίας Δήμου Χανίων & Ελληνoκινεζικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης

09.03.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 16:13

Γόνιμη χαρακτηρίζεται η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015, στο Δημαρχείο Χανίων, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, με το Προεδρείο του Ελληνοκινεζικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης (Ε.ΚΙΝΑ).

Σκοπός της συνάντησης, παρουσία της Προέδρου του Δ.Σ. του ΕΚΙΝΑ, Ελεάνας Νεστορίδη, και εκπροσώπων φορέων, ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων, που υπάρχουν για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων με την Κίνα στον τομέα του τουρισμού, του πολιτισμού, των επιχειρήσεων και των τοπικών προϊόντων.

Επιδιώκουμε να κατανοήσουμε τις προτιμήσεις των Κινέζων είτε αυτές αφορούν τον τουρισμό είτε την επιχειρηματικότητα, ώστε να κινηθούμε σε συνεργασία πάντοτε με τους αρμόδιους φορείς τόσο προς την ενίσχυση των εξαγωγών συγκεκριμένων προϊόντων όσο και προς την τόνωση του θεματικού τουρισμού”, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, στο περιθώριο της συνάντησης. Μάλιστα, ο κ. Βάμβουκας παρατήρησε ότι η περιοχή μας αποτελεί ιδανικό προορισμό καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου για τους Κινέζους, οι οποίοι δεν αναζητούν το συνηθισμένο μοντέλο διακοπών.

Είναι πάρα πολλές οι προοπτικές που διανοίγονται για τον τόπο μας, αν χειριστούμε σωστά αυτή τη συνεργασία”, τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

p1