Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

12/8/2015, Συνάντηση Δημάρχου Χανίων με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ

12.08.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 12:42

Με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη συναντήθηκε το πρωί 12/08/2015, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας.

 

Παρουσία και του προέδρου του ΕΒΕΧ κ. Γιάννη Μαργαρώνη, τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν το εμπόριο αλλά και τη συνεργασία μεταξύ των φορέων, προκειμένου να βρεθούν λύσεις για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη επενδυτικών ευκαιριών.

 

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία ενός σχεδίου εμπορικής χωροταξίας. Συζητήθηκαν διεξοδικά οι τρόποι υλοποίησης του σχεδίου αυτού με τους συμμετέχοντες να συμφωνούν στη σημαντικότητα της αποτύπωσης μιας σωστής εικόνας της αγοράς τόσο οικονομικά όσο και χωροταξικά. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ υποσχέθηκε ότι θα διαθέσει επιστημονικό προσωπικό από το ΙΝΕΜΥ- ΕΣΕΕ ενώ την ίδια στιγμή το ΕΒΕΧ έχει διαθέσει τα αρχεία του προκειμένου να γίνει μια σωστή καταγραφή των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια να καταστεί δυνατή η ακριβής χωροταξική αποτύπωση των επιχειρήσεων της πόλης.

 

Επίσης έγινε συζήτηση για δημιουργία ανοικτών κέντρων εμπορίου και πως αυτά μπορούν να υλοποιηθούν μέσω του επόμενου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) 2014-2020.

 

Παράλληλα έγινε λόγος για τη δημιουργία γραφείου εξυπηρέτησης επιχειρηματιών/πολιτών, εντός του κτιρίου του ΕΒΕΧ σε συνεργασία Δήμου Χανίων και Επιμελητηρίου.

p1