Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

11/11/2015, Στις 13/11/2015 η ημερίδα ενημέρωσης και δημοσιότητας του έργου “Εξοικονόμηση Ενέργειας Χανίων”: Από τον Δήμο Χανίων

11.11.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 15:35

O Δήμος Χανίων, στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», υλοποιεί με επιτυχία ένα σημαντικό για την πόλη των Χανίων έργο, το οποίο σχεδιάστηκε το 2009, η χρηματοδότηση του εγκρίθηκε το 2011, υλοποιείται και πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015. Πρόκειται για το έργο “Εξοικονόμηση Ενέργειας Χανίων”, το οποίο έχει προϋπολογισμό 472.000 ευρώ και στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας”.

Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε την Τετάρτη 11/11/2015, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων με αφορμή τη διοργάνωση ανοιχτής ημερίδας την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, στο Αμφιθέατρο του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητήριο Χανίων στις 10:00, για την παρουσίαση των δράσεων του συγκεκριμένου έργου.

Ο Δήμος μας υλοποιεί παράλληλα αντίστοιχα έργα εξοικονόμησης, τα οποία στο σύνολο τους χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και αφορούν παρεμβάσεις σε κτήρια & υποδομές ευθύνης του, ενώ σημαντικές είναι και οι κινήσεις καταγραφής του «ενεργειακού προφίλ δημοτικών υποδομών/κτιρίων και εγκαταστάσεων» με χρήση και εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών καταγραφής των ενεργειακών αποτελεσμάτων”, επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας, γνωστοποιώντας ότι ήδη μια τέτοια τεχνολογία έχει εγκατασταθεί στο κτίριο του Δημαρχείου Χανίων στο πλαίσιο του έργου.

Ανταποκρινόμενοι στους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2020 σχεδιάζουμε και εφαρμόζουμε μια ευρύτερη περιβαλλοντική στρατηγική «Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων Ενεργειακής Αποδοτικότητας», παρατήρησε ο Δήμαρχος Χανίων.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος υλοποίησης του έργου, Προϊστάμενος του Τμήματος Επίβλεψης και Εκτέλεσης Τεχνικών Έργων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, Γιώργος Ευθυμίου, αναφέρθηκε στα υποέργα του προγράμματος, τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Χανίων, στην εξοικονόμηση και διαχείριση ενέργειας δημοτικού φωτισμού, στη συγκοινωνιακή μελέτη για μικρά λεωφορεία, δράσεις ενημέρωσης και δικτύωσης, κ.α.

Αντίστοιχα έργα υλοποιούνται και σε άλλα κτίρια ευθύνης του Δήμου Χανίων (σχολικές μονάδες στη Χρυσοπηγή και στο Πασακάκι,) με στόχο τη βελτίωση της θερμομόνωσης και της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων. Μάλιστα, καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε να ενταχθούν περισσότερα σχολεία στο πρόγραμμα.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν, όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος υπάλληλος για τη δημοσιότητα του έργου από το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου, Χριστόφορος Παππάς, έμπειροι φορείς σε ενεργειακά θέματα, ενώ ενημέρωση για το πρόγραμμα παρέχεται ήδη διαδικτυακά στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://savenergy-chania.gr/

Οι παραπάνω δράσεις χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

p1

p2

Κιόσκι ενημέρωσης προγράμματος στο Δημαρχείο Χανίων