Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

25/8/2015, Ίχνη Μεσογείου : Συναυλία "... το φεγγάρι αρμενίζει στων ματιών σου την πηγή..." στον Δημοτικό Κινηματογράφο "ΚΗΠΟΣ"

25.08.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 10:58

Ένα μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο μας υπόσχονται η Κλεονίκη Δεμίρη και ο Νεοκλής Νεοφυτίδης, μέσα από τη συναυλία «…το φεγγάρι αρμενίζει στων ματιών σου την πηγή…», που θα πραγματοποιηθεί στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΚΗΠΟΣ, στα Χανιά, την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015, ώρα 21.00.
 Με διάθεση ερωτική άκρως καλοκαιρινή ταξιδεύουμε από την πόλη των θαλασσοπόρων τη Λισαβώνα, στη μοναδική Ισπανία  κι από εκεί στις γειτονιές της Κάτω Ιταλίας, με τελικό προορισμό το γαλάζιο του Αιγαίου και την Κύπρο.
Ήχοι από την λαϊκή παράδοση, μελωδίες  από τον κινηματογράφο αλλά και ελληνικά τραγούδια που έχουν αφήσει εποχή, όλα έρχονται και δένουν αρμονικά σε ένα γοητευτικό πάντρεμα.
Ελάτε μαζί μας, με όχημα τη Μουσική σε ένα ταξίδι γεμάτο νότες και χρώματα.

Η συναυλία με τίτλο"...το φεγγάρι αρμενίζει στων ματιών σου την πηγή..." παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2015 στο Μέγαρο Μουσική Αθηνών με μεγάλη επιτυχία.

Τραγούδι: Κλεονίκη Δεμίρη
Πιάνο: Νεοκλής Νεοφυτίδης

Η Κλεονίκη Δεμίρη σπούδασε τραγούδι στην τάξη της Αγγέλας Λαλαούνη παίρνοντας το δίπλωμα μονωδίας με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο το 2000. Παρακολούθησε μαθήματα επίσης με τη Μίσσα Ικεούτσι, την Mechthild Σταματάκη και σεμινάρια με τον Αντώνη Κοντογεωργίου και με τη Varena Schweizer στην Ιταλία. Μέλος της  Χορωδίας της ΕΡΤ και του Ελληνικού Φεστιβάλ .Έχει ηχογραφήσει για την ταινία «Χειμωνιάτικη Νοσταλγία» και για τη θεατρική παράσταση «Angels Footsteps” (Agrigento της Ιταλίας), σε μουσική Γιάννου Αιόλου.

Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες κι έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό  με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο από το 1997 μέχρι σήμερα. Σολίστ στη συναυλία « Μεγάλος Ερωτικός» του Μ. Χατζιδάκι, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα των Μουσείων.  Συμμετείχε στην όπερα «Ορέστεια» του Γ. Ξενάκη στο Montpelier της Γαλλίας ως μια από τις τρεις κορυφαίες (Θέατρο «Opera Berlioz”).


Ο Νεοκλής Νεοφυτίδης είναι διπλωματούχος πιάνου και θεωρητικών με καθηγητή τον Πέτρο Χριστοδουλίδη. Διετέλεσε μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου. Αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεχίζει στο ίδιο τμήμα με την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα το μεταγραφικό έργο του Αυστριακού συνθέτη του 20ου αιώνα Arnold Schönberg. Συνεργάζεται ως πιανίστας και ενορχηστρωτής με συνθέτες και τραγουδιστές του ελλαδικού μουσικού χώρου (Χρήστο Λεοντή, Ηλία Ανδριόπουλο, Μαρία Φαραντούρη, Μανώλη Μητσιά, Ελένη Βιτάλη, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, κ.α.), κι έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες και μουσικοθεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα, στην Κύπρο (μεταξύ άλλων στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο θέατρο του Λυκαβηττού, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, Ριάλτο Λεμεσού) και στο εξωτερικό.

 

p1