Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

23/5/2015, Συνάντηση Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα με τον Γ.Γ Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρη Αναγνωστάκη

23.05.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 23:25

Τις προτάσεις του για τη βελτίωση της κυκλοφορίας  στην πόλη των Χανίων και άλλα θέματα των οποίων η αντιμετώπιση είναι επείγουσα λόγω τουριστικής περιόδου, κατέθεσε για μια ακόμη φορά σε συνάντηση που είχε στο Δημαρχείο το Σάββατο το απόγευμα με τον γ.γ του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας.

Ειδικότερα, στη συνάντηση στην οποία το παρών έδωσαν ο αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, ως επίσης και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας αντιστράτηγος κ. Κων/νος Μαχαιρίνας, εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν στη βελτίωση του κυκλοφοριακού με αναφορές για διαρκή επιτήρηση της απαγόρευσης στάθμευσης σε κεντρικές οδούς αλλά και  γενικότερα  στο οδικό δίκτυο του Δήμου Χανίων.

Οι καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων, πεζοδρομίων, οδοστρωμάτων, διασταυρώσεων με σηματοδότες, χώρων ελεγχόμενης στάθμευσης, ως επίσης, η επιτήρηση των πάρκων, των δημόσιων τουαλετών, η διασφάλιση τήρησης ωραρίου και λοιπών κανόνων λειτουργίας των λαϊκών αγορών αλλά και το θέμα της ηχορύπανσης, ήταν μερικά ακόμη από τα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων: «Είναι ανάγκη να υπάρξει αυστηρότητα στο θέμα της αστυνόμευσης. για να έχουμε αποτελέσματα. Πρέπει όλοι μας να εργαστούμε συστηματικά και επίμονα για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που παρουσιάζει η πόλη μας στα ζητήματα τήρησης της τάξης και βέβαια να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας από όλους» ενώ στη συνέχεια τόνισε και το άριστο επίπεδο συνεργασίας με την τοπική Αστυνομία .

Παράλληλα ο Δήμαρχος Χανίων αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη Δημοτική Αστυνομία ζήτησε εκ νέου, μεγαλύτερη ένταση των προσπαθειών της  ΕΛ.ΑΣ για τήρηση της τάξης, ενώ η πρόσφατη επιστολή του για το συγκεκριμένο θέμα στον κο Αναγνωστάκη, έγινε αντικείμενο συζήτησης με τον τον γ.γ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  να αναγνωρίζει την ανάγκη.

Από την πλευρά του ο γ.γ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κος Αναγνωστάκης δήλωσε: «Θα είμαστε δίπλα σας, θα είμαστε αρωγοί».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης Υποστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, ο αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Ταξίαρχος κ. Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Γεωργακάκης και ο αντιδήμαρχος, Πρασίνου και καθαριότητας-  Μιχάλης Κοτζαμιχάλης

p1

p2

p3