Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

23/7/2015, Συνάντηση για τη χαρτογράφηση, το κτηματολόγιο & τη διαχείριση των παραλιών και του αιγιαλού: Στο Δήμο Χανίων

23.07.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 14:36

Θέματα χαρτογράφησης, κτηματολογίου, διαχείρισης των παραλιών και του αιγιαλού στο Δήμο Χανίων εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23/7/2015, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων.

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ερευνητές και επιστήμονες κυρίως από τις χώρες της Μεσογείου αλλά και από ευρωπαϊκές και αναπτυσσόμενες χώρες, όπως τη Νιγηρία και το Νεπάλ, εντάσσεται στις εργασίες του Θερινού Σχολείου (ΘΣ) Open GIS Symposium and Summer School 2015 (OpenGIS), που πραγματοποιείται στην πόλη μας από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με το Μ.Α.Ι.Χ., υπό την αιγίδα της UNESCO.

Τους ερευνητές υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο ο εκτελών χρέη Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Νεκτάριος Αλεξανδράκης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος, αρμόδιος σε θέματα Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος, Γεώργιος Φραγγεδάκης. Ο κ. Φραγγεδάκης καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες του Θερινού Σχολείου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εν λόγω συνεργασία μεταξύ Δήμου Χανίων και Πανεπιστημίου Αιγαίου, εκφράζοντας μάλιστα την επιθυμία να υπάρξουν και στο μέλλον αντίστοιχες συναντήσεις, που εστιάζουν σε θέματα γεωργίας, δασοκομίας, διαχείρισης της παράκτιας ζώνης και του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες του Θερινού Σχολείου, οι οποίες διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ), ολοκληρώνονται την Παρασκευή 24/7/2015.

p1

 

p2