Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

26/2/2015, «Το ενετικό λιμάνι των Χανίων. Αποτιμήσεις και Προοπτικές»: Στις 2/3/2015, στο Κ.Α.Μ.

26.02.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 13:17

Κατά τη διάρκεια της κρίσης του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τα σκιάδια του ενετικού λιμένος των Χανίων, μέσα από ενδελεχείς συζητήσεις και διεισδυτικές παρατηρήσεις των διακεκριμένων και εμπείρων αρχιτεκτόνων - μελών της επιτροπής, αναπτύχθηκε ενδιαφέρον προβληματισμός σχετικά με την αναβάθμιση του ενετικού λιμένος των Χανίων. Δόθηκε η δυνατότητα να αναδυθούν πολλές πτυχές του προβλήματος που μέχρι τώρα δεν είχαν συζητηθεί και να έλθουν στο φως πολλαπλές παράμετροι που είναι σκόπιμο να ληφθούν υπόψιν στην προσπάθεια αυτή τώρα που αυτή δρομολογείται..

Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου με αφορμή τα παραπάνω και έχοντας ως στόχο να λειτουργήσει ως μοχλός για την ενίσχυση του διαλόγου και του προβληματισμού για την αρχιτεκτονική και την πόλη των Χανίων πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει

στο πλαίσιο του FORUM Το Βήμα της πόλης των Χανίων

την πρώτη συνάντηση με τίτλο

«Το ενετικό λιμάνι των Χανίων. Αποτιμήσεις και Προοπτικές»

σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων.

τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015, ώρα 18.30

στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, Μεγάλο Αρσενάλι.

Η συνάντηση έχει τρία μέρη.

Στο πρώτο μέρος διακεκριμένοι και έμπειροι αρχιτέκτονες - μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού θα καταθέσουν τις σκέψεις που τους γεννήθηκαν γενικά για το ζήτημα της αναβάθμισης του λιμένος επιχειρώντας μια αποτίμηση της κατάστασης.

Στο δεύτερο μέρος εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών θα παρουσιάσουν το ιστορικό, την σημερινή κατάσταση και τις δεσμεύσεις που ισχύουν σχετικά με την αναβάθμισή του.

Τη συνάντηση θα κλείσει στρογγυλή τράπεζα με τη συμμετοχή του Δημάρχου Χανίων κ Τάσου Βάμβουκα και εκπροσώπων φορέων ( Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων , Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, Σύλλογο Καταστηματαρχών Ενετικού Λιμάνος Χανίων κλπ). Τέλος, προβλέπεται συζήτηση με το κοινό.

Αφίσα εκδήλωσης