Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

7/5/2015, Παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» από την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) με το έργο «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ

07.05.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 14:27

Η παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» από την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) με το έργο «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ, ανεβαίνει σήμερα, Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, στις 20:00.

Πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς όπερες παγκοσμίως, παρουσιάζεται, με τους εξαιρετικούς μονωδούς της ΕΛΣ, σε συντετμημένη μορφή με ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και όλα της τα σκηνικά… μέσα σε μια βαλίτσα. Η σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης είναι της σκηνοθέτριας της όπερας Αγγέλας - Κλεοπράτρας Σαρόγλου, η οποία μεταφέρει την υπόθεση του παράφορου έρωτα του δεκανέα Nτον Ζοσέ για την τσιγγάνα Κάρμεν, στην Ισπανία του σήμερα, και μέσα από την αισθητική του σινεμά του Πέδρο Αλμοδοβάρ, διηγείται την τραγική ιστορία που οδηγεί στο θάνατο της Κάρμεν. Πρόκειται για μια εμβληματική όπερα, όπου οι συγκλονιστικές μελωδίες του Μπιζέ, οι υπέροχες άριες και τα ντουέτα, σκιαγραφούν με μαγικό τρόπο τη δραματική ιστορία και τα συναισθήματα των χαρακτήρων. Τα σκηνικά υπογράφει ο Γιώργος Κολιός, τα κοστούμια η Αλεξία Θεοδωράκη, του φωτισμούς ο Σπύρος Τζώρας, ενώ το έργο θα παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα ελληνικά.

Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», το οποίο 

ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2013 και τώρα υλοποιείται η 3η φάση του σε 23 πόλεις της Περιφέρειας για να φτάσει στον προορισμό του το 2016, οπότε και θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του.


Το πρόγραμμα υλοποιείται με την αποκλειστική στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, τον οργανισμό Future Library και την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.


Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία του κοινού της Περιφέρειας και κυρίως της νέας γενιάς, μέσα από μια σειρά διαδραστικών και ανοιχτών εκδηλώσεων με τη φιλοσοφία, τους σκοπούς και τις δράσεις του ΚΠΙΣΝ.

Η Δημοτική βιβλιοθήκη Χανίων αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στην υλοποίηση του προγράμματος, συντονίζοντας το σύνολο των δράσεων και την προώθηση αυτού του τόσο σημαντικού προγράμματος στην πόλη μας.

H είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανεμηθούν μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης στην είσοδο του χώρου.

p1