Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

17/6/2015, Εκδήλωση για τον Κλήδονα: Στις 19/6/2015, στο άλσος Καμπανίου

17.06.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 13:31

Εκδήλωση για την αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων και ο Πολιτιστικός - Αναπτυξιακός Σύλλογος Καμπανίου, στο άλσος Καμπανίου, την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015, στις 20.30.

Όπως επισημάνθηκε σήμερα, Τετάρτη 17/6/2015, από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, Βαρβάρα Περράκη, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ενίσχυση των δραστηριοτήτων των πολιτιστικών Συλλόγων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. “Από φέτος καθιερώνουμε ως κεντρική εκδήλωση για τον Κλήδονα τη δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμπανίου, ξεκινώντας την υποστήριξη ενός εθίμου, με ρίζες από την εποχή του Ομήρου”, τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Περράκη, συμπληρώνοντας ότι το έθιμο του Κλήδονα συμβολίζει το κλείσιμο μιας περιόδου και την έναρξη μιας άλλης με πολλά μαγικά και μεταφυσικά χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού – Αναπτυξιακού Συλλόγου Καμπανίου, Δημήτρης Παπαπαναγιώτου, ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για την καθιέρωση της γιορτής του Κλήδονα στην περιοχή του Καμπανίου. Μάλιστα όπως γνωστοποίησε ο κ. Παπαπαναγιώτου την εκδήλωση θα πλαισιώσει ο Μανώλης Κονταρός με την ορχήστρα του, ενώ σε αυτή θα συμμετέχουν και παιδιά με δρώμενα.

Είναι σημαντικό αυτές οι προσπάθειες να στηρίζονται, καθώς περνάνε από γενιά σε γενιά τα έθιμα του τόπου μας, αφήνοντας στα παιδιά μας πολιτιστική κληρονομιά”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαπαναγιώτου.

Σημειώνεται ότι η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

p1

p2