Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

26/3/2015, Ημέρα Προσφοράς & Αλληλεγγύης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων η 1η Απριλίου

26.03.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 14:46

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης μας ξεκινά σειρά δράσεων για τη στήριξη των συνανθρώπων μας, που έχουν ανάγκη. Στόχος αυτών των δράσεων είναι οι μικροί μαθητές να ευαισθητοποιηθούν, ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες με συνείδηση και να προσφέρουν από νωρίς σε όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη.

Θα θέλαμε η 1η Απριλίου να γίνει ημέρα προσφοράς και αλληλεγγύης για την πόλη μας. Εκείνη την ημέρα πρωταγωνιστές θα είναι τα ίδια τα παιδιά. Οι μικροί μας συμπολίτες είναι αυτοί, που θα μεταδώσουν το μήνυμα της προσφοράς και θα ενισχύσουν τους δεσμούς της αλληλεγγύης στην πόλη μας. Γι’ αυτό το λόγο παρακαλούμε όλους τους μαθητές να συλλέξουν τρόφιμα μακράς διαρκείας (γάλα, ρύζι, ζάχαρη και όσπρια). Η ποσότητα δε μετράει, η αλυσίδα μεγαλώνει με την προσφορά και το Κουτί του Kοινωνικού Παντοπωλείου γεμίζει με την αλληλεγγύη…

 

Λίγα λόγια για το Κοινωνικό Παντοπωλείο…

Το 2012 ο Δήμος Χανίων ξεκίνησε τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Από το Μάρτιο του 2013 η λειτουργία της δομής συνεχίζεται και ενισχύεται από τη σύμπραξη των φορέων Δήμος Χανίων και ΑμΚε Ξένιος Ζεύς.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο επιδιώκει να συμβάλει στη μερική άρση των συνεπειών της φτώχειας, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης ατόμων και οικογενειών καλύπτοντας μέρος των αναγκών τους.

Για το 2015 δίνονται σε μηνιαία και σταθερή βάση τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής και κατεψυγμένα προϊόντα σε 428 οικογένειες με σύνολο 1289 μέλη.