Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

12/6/2015, Ο Δήμος Χανίων για την εκδήλωση στο ΚΑΜ από τα 50 χρόνια κοίμησης του Φώτη Κόντογλου

12.06.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 15:19

Ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, η Ιστορική Λαογραφική Εταιρία Κρήτης, ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Ν. Χανίων "Γεώργιος ο Κρής", ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Χανίων και η Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Κρήτης, διοργανώνουν την Κυριακή 14 Ιουνίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, ημερίδα με τίτλο: «Μνήμη Φώτη Κόντογλου 50 χρόνια από την  κοίμησή του (1965-2015)».

 Σε συνέντευξη τύπου για την ημερίδα, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Βαρβάρα Περράκη δήλωσε: «Την Κυριακή διακεκριμένοι ομιλητές θα μιλήσουν και θα ξεδιπλώσουν όλες τις πτυχές αυτού του μεγάλου Έλληνα. Όπως μνημονεύουμε στις δύσκολες στιγμές του Έθνους, της κοινωνίας αλλά ίσως και της προσωπικής μας αναζήτησης μεγάλους λογοτέχνες και μεγάλους πνευματικούς ανθρώπους, έτσι ας μνημονεύουμε και Φώτη Κόντογλου».

 Η πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ κ. Αμαλία Κωτσάκη από την πλευρά της τόνισε: «Το ΚΑΜ έχει τη χαρά να φιλοξενήσει μια ημερίδα υψηλού κύρους. Αφιερώνεται στο Φώτη Κόντογλου, είναι πολύ σημαντική και εξαιρετικά επίκαιρη η συνεισφορά του Κόντογλου γιατί ας μην ξεχνάμε ότι αποτελεί μια από τις ηγετικές μορφές της γενιάς του ’30 και με μεγαλύτερη συνεισφορά, την αναθεώρηση όσον αφορά την προσέγγιση της έννοιας της Ελληνικότητας».

 Παράλληλα ο κ. Νίκος Γιαννακάκης πρόεδρος του συνδέσμου Ιεροψαλτών νομού Χανίων «Γεώργιος ο Κρής» δήλωσε: «Ο Κόντογλου αναμφισβήτητα είναι ένας μεγάλος ζωγράφος, ένας μεγάλος συγγραφέας, ήταν όμως και ένας μεγάλος δάσκαλος, δάσκαλος Ελληνισμού και δάσκαλος βυζαντινής ζωγραφικής».

Εκδήλωση Κόντογλου

Στην εκδήλωση συμμετέχει η παραδοσιακή χορωδία και ορχήστρα του Ωδείου Χανίων με την απόδοση μικρασιάτικων τραγουδιών.

 Η εκδήλωση συνοδεύεται από έκθεση βιβλίου και έργων του Φώτη Κόντογλου.

 Έναρξη εκδήλωσης: 11:30

πρόσκληση