Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

3/8/2015, Κουαρτέτο εγχόρδων "EVENOS" στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου

03.08.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 10:31

H Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού -Περιβάλλοντος - Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ). διοργανώνει την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, ώρα 21.30, συναυλία με το κουαρτέτο εγχόρδων "Evenos", με έργα των : Beethoven, Debussy, Dvorak, Rachmaninov, Schnittke, Turina, Khachaturian.
Συμμετέχουν :

Βιολί: Ivan Knezevic (Σερβία), Γιάννης Πετράκης
Βιόλα: Οδυσσέας Λάβαρης
Τσέλο: Mathieu Jocque (Βέλγιο)

Είσοδος : 5 €

Το κουαρτέτο εγχόρδων «Evenos» δημιουργήθηκε το 2012 όταν τέσσερις νέοι μουσικοί με κοινό τόπο σπουδών και καλλιτεχνικής δράσης αλλά με διαφορετικό τόπο καταγωγής, αποφάσισαν να ενώσουν τις μουσικές τους ιδέες και γνώσεις και να εκφραστούν ενιαία μέσω της μουσικής γλώσσας. Επιβλέπων καθηγητής του κουαρτέτου στις ανώτατες σπουδές μουσικής δωματίου στο μουσικό Πανεπιστήμιο του Εσσεν της Γερμανίας είναι ο διακεκριμένος καθηγητής Andreas Reiner.
Το σχήμα εμφανίζεται συχνά σε πόλεις της Γερμανίας, αποσπώντας θερμότατες κριτικές. Στα πλαίσια προγράμματος ανάδειξης ανερχόμενων καλλιτεχνών εμφανίστηκε ζωντανά στην Γερμανική Ραδιοφωνία ενώ τον Μάιο του 2015 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό μουσικής Paper de Musica στην Ισπανία, τον οποίο θα ακολουθήσουν συναυλίες στην ευρύτερη περιοχή της Ισπανίας.
Αυτό το καλοκαίρι το κουαρτέτο περιοδεύει για δεύτερη φορά στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης, παρουσιάζοντας ένα ευρύ πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα της κλασσικής έως και της σύγχρονης περιόδου. Παράλληλα συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την εκπαιδευτική του δράση στην Κρήτη, διοργανώνοντας σεμινάριο μουσικής δωματίου και ορχήστρας για νέους μουσικούς.

p1