Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

15/7/2015, Ολοκλήρωση αντικατάστασης συμβατικών λαμπτήρων σε τμήματα του εξωτερικού οδοφωτισμού της πόλης των Χανίων

15.07.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 11:16

Ολοκληρώθηκε το έργο αντικατάστασης συμβατικών λαμπτήρων με νέους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας σε τμήματα του εξωτερικού οδοφωτισμού της πόλης των Χανίων.

Συγκεκριμένα εγκαταστάθηκαν 63 νέα φωτιστικά σώματα LED, σε συνολικό μήκος 2 χιλιομέτρων στις οδούς Αποκορώνου, Νεάρχου, Τζανακάκη και Νικ. Φωκά. Το έργο, συνολικού κόστους 92.000 €, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα "Εξοικονομώ" του Δήμου Χανίων.

Εκτός από τη σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του κόστους δημοτικού φωτισμού, εξίσου σημαντικά πλεονεκτήματα του έργου είναι ότι τα σύγχρονα φωτιστικά, τα οποία τοποθετήθηκαν, έχουν καλύτερη απόδοση και σχεδόν μηδενικές ανάγκες συντήρησης.

Ο Δήμος Χανίων προσανατολίζεται στην αντικατάσταση περισσότερων συμβατικών φωτιστικών με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας, γι΄ αυτό το επόμενο διάστημα θα αναζητήσει χρηματοδοτήσεις από το ΣΕΣ και άλλα προγράμματα για την υλοποίηση ανάλογων έργων εξοικονόμησης ενέργειας.

Περισσότερες πληροφορίες για τα έργα Εξοικονόμησης του Δήμου Χανίων βρίσκονται στην ειδική ιστοσελίδα: http://savenergy-chania.gr/