Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

20/4/2015, Πλήθος κόσμου στην εξόρμηση στον υγρότοπο της λίμνης της Αγιάς

20.04.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 11:01

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 19/4/2015 η πρώτη κυριακάτικη εξόρμηση του Δικτύου παρακολούθησης νησιώτικων υγρότοπων της WWF Ελλάς στη Λίμνη της Αγιάς, όπου με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων και της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους φτερωτούς μετανάστες (τα αποδημητικά πουλιά) της περιοχής.

Μάλιστα, με την αρωγή της κας. Σκουλά παρουσιάστηκαν τα όμορφα λουλούδια και φυτά, που κρύβει αυτός ο ιδιαίτερος υγρότοπος, ενώ υπήρχαν και δραστηριότητες για την απασχόληση των μικρών μας φίλων. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε "η λίμνη της Αγιάς αποτελεί τον σημαντικότερο υγροβιότοπο του Δήμου Χανίων, ωστόσο είναι γνωστά τα προβλήματα, που υπάρχου τα τελευταία χρόνια με την έλλειψη νερού, που παρουσιάζεται στη λίμνη κυρίως κατα τους καλοκαιρινούς μήνες, με την αλόγιστη χρήση νερού, αλλά και από κάποιες παρεμβάσεις αυθαιρεσίας στην περιοχή".

"Όλα τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν, ώστε οι εμπλεκόμενοι Φορείς να συνδημιουργήσουμε έναν Φορέα διαχείρισης, όπως ο Νόμος ορίζει. Αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων, στην ανάδειξη της λίμνης και της ευρύτερης περιοχής", επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χανίων.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα πραγματοποιείται από το Δίκτυο Παρακολούθησης των Υγροτόπων της Κρήτης και Λέσβου, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό». Στόχος του «Δικτύου εθελοντών» είναι η παρακολούθηση της κατάστασης των νησιωτικών υγροτόπων και η αποφυγή της περαιτέρω υποβάθμισής τους. Παράλληλα, υλοποιούνται δράσεις ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προστασία των συγκεκριμένων περιοχών.

Η επόμενη προγραμματισμένη ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαϊου 2015, στις 11.00, στη λίμνη του Κουρνά, προκειμένου να γνωρίσουμε τον κόσμο αυτών των μοναδικών οικοσυστημάτων, την ιστορία τους και πώς μπορούμε να τους προστατέψουμε.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του προγράμματος, μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://wwfaction.wordpress.com/2011/04/20/diktyo_ethelontwn/

 

p2

p1

 

p4

p5

p5