Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

07/07/2015, Απάντηση Δημάρχου Χανίων στην «Πρωτοβουλία Πολιτών»

07.07.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 17:01

Μετά τη νέα επίθεση προς τον Δήμαρχο Χανίων, αυτή τη φορά από την Δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών», ο κος Τάσος Βάμβουκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Κάποιοι θεωρούν πως ο Δήμαρχος Χανίων, δεν έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα την γνώμη του επί ενός κρίσιμου εθνικού θέματος, εφ’ όσον αυτός δεν συμφωνεί με την γνώμη τους.

Iσχυρίζονται ψευδώς ότι προσπάθησα να επηρεάσω την ψήφο των υπαλλήλων του Δήμου. Η συνάντηση με το προσωπικό έγινε για να τους ζητήσω να συμβάλλουν στο κλίμα ηρεμίας και να  μην επηρεαστεί η καθημερινή δουλειά τους στην εξυπηρέτηση των δημοτών, χωρίς ουδεμία άλλη αναφορά.

Υπενθυμίζω μάλιστα ότι στην συγκέντρωση αυτή, κάποιοι πήραν το λόγο, μοίρασαν φυλλάδια υπέρ του όχι και ουδείς τους εμπόδισε.

Προσπερνώ τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό μου και θα τους πω μόνο ότι, μέλημά μου ήταν από την πρώτη στιγμή, η εξασφάλιση της ενότητας των πολιτών. Η θέση που υιοθέτησα, «όχι στον διχασμό ναι στην Ευρώπη», χωρίς καμία άλλη υπόδειξη, ταυτίζεται με το κείμενο των δημάρχων της Κρήτης.

Αυτοί που μου επιτίθενται, ας τοποθετηθούν ανοικτά εάν υποστηρίζουν το ναι στο διχασμό και το όχι στην Ευρώπη κι ας αφήσουν τις ύβρεις.

Επίσης τους προτείνω, να αναγνώσουν τις δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού την βραδιά του δημοψηφίσματος, ο οποίος, υπερτόνισε το ναι στο ευρώ και την ανάγκη διασφάλισης της εθνικής ενότητας.

Να τους θυμίσω επίσης ότι τον Απρίλιο, πήρα θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο και πρωτοστάτησα σε όλα τα όργανα της Tοπικής Aυτοδιοίκησης υπέρ της κατάθεσης των διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να διευκολυνθεί η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση.  Ήμασταν από τους πρώτους και λίγους Δήμους που το έκαναν πράξη.

Ταυτόχρονα επισήμανα την ανάγκη έγκαιρης επίτευξης συμφωνίας, κάτι που σήμερα δείχνει πόση αξία είχε.

Η θέση μου είναι ενωτική και υπεύθυνη.

Οφείλω ως έχω υποχρέωση, να προειδοποιήσω για τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχει για τους Δήμους, την κοινωνία και την χώρα, η μη επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους.

Γι΄αυτό  και στηρίζω τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση σε αυτή την κρίσιμη για το Έθνος ώρα, τη στιγμή που δίνει μάχη για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής συμφωνίας, μέσα σε κλίμα ενότητας της πλειοψηφίας του πολιτικού φάσματος.

Ο χρόνος και μόνο θα είναι ο κριτής των θέσεων και των πράξεων του καθενός…»