Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

13/5/2015, Παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους μετανάστες: Από τον Δήμο Χανίων, αρχές & φορείς των Χανίων

13.05.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 14:42

Στο Kλειστό Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου φιλοξενούνται από το βράδυ της Τρίτης, 12/5/2015, οι μετανάστες, που εντοπίστηκαν σε σκάφος ανοιχτά της Παλαιόχωρας.

Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Χανίων και ιδιαίτερα η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών σε συνεννόηση με το Πολυτεχνείο Κρήτης, στο οποίο ανήκει ο χώρος, και το Λιμεναρχείο Χανίων προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαμόρφωση του χώρου φιλοξενίας των μεταναστών.

O Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνεργάζονται, προκειμένου να παρασχεθεί προσωρινό κατάλυμα, σίτιση και περίθαλψη στους μετανάστες.

Δείξαμε και αυτή τη φορά ετοιμότητα, διαμορφώνοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα το Κλειστό Κολυμβητήριο για τη φιλοξενία των μεταναστών. Η συμβολή όλων όσων ενεπλάκησαν με τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση του χώρου, την περίθαλψη και τη σίτιση των μεταναστών είναι σημαντική, καθώς όλοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια.

Ειδικότερα, ευχαριστίες οφείλονται στις Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων για την άμεση ανταπόκριση, στους Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, στην Ελληνική Αστυνομία, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, στον Ναύσταθμο Κρήτης και την V Ταξιαρχία Πεζικού Κρήτης για τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό, που διέθεσαν.

Ευχαριστίες οφείλονται επίσης στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας & Αποκορώνου και στο Πεδίο Βολής Κρήτης, που συνεισφέρουν στη σίτιση των μεταναστών, καθώς και στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, στο Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο, στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Ν. Χανίων για την παροχή φαρμακευτικού υλικού, στην ABEA και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Στερνών.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι, παρά το γεγονός ότι χρειαζόμαστε κατάλληλες εγκαταστάσεις προσωρινής φιλοξενίας για τη δημιουργία των οποίων θα επιμείνουμε, επείγοντα περιστατικά μπορούν να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά και επιτυχώς, χάρη στον σωστό συντονισμό, τη συνεργασία και την αλληλοστήριξη”, καταλήγει στη δήλωση του ο Δήμαρχος Χανίων.

Στο μεταξύ, συνάντηση με τον νέο διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Κρήτης, Γεώργιο Σεφεριάδη, είχε σήμερα ο κ. Βάμβουκας, στο Δημαρχείο, στο πλαίσιο της οποίας υπήρξε συνεργασία για τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων ως προς την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους μετανάστες.

p1

p2