Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

21/4/2015, Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για τους μετανάστες

21.04.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 14:36

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση της 16ης Απριλίου 2015 με την υπ΄ αριθμ. 278 ομόφωνη Απόφαση του εξέδωσε ψήφισμα για τη νομιμοποίηση των μεταναστών.

Το εν λόγω ψήφισμα έχει ως εξής:

Έχουν περάσει ήδη 10 χρόνια από την τελευταία φορά που ψηφίστηκε νόμος από το ελληνικό κοινοβούλιο, που να ανοίγει διαδικασίες νομιμοποίησης για τους χιλιάδες των μεταναστών και μεταναστριών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Στα δέκα αυτά χρόνια, χιλιάδες μετανάστες έχουν παραμείνει στο περιθώριο της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής, ως πολίτες β΄ κατηγορίας, έρμαιοι κάθε είδους εκμετάλλευσης, εξαιτίας ακριβώς αυτής της απροθυμίας του ελληνικού κράτους να αναγνωρίσει τη νόμιμη παρουσία τους στη χώρα, αποδίδοντάς τους ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με το γηγενή πληθυσμό.

Θεωρούμε πως απευθυνόμαστε σε μια κυβέρνηση που δε χρειάζεται να της αναλύσουμε διεξοδικά-σε αυτή την έκκληση μας- τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν.

Ζητούμε από την κυβέρνηση την άμεση κατάθεση προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, ενός νομοθετήματος που θα θέτει συνολικά μια νέα και επικαιροποιημένη ανοιχτή διαδικασία νομιμοποίησης, λαμβάνοντας υπόψη το νομικό, οικονομικό, πολιτικό και ηθικό έλλειμμα μιας Πολιτείας, η οποία διατηρεί τόσες χιλιάδες ανθρώπων σε καθεστώς ουσιαστικά μη-πολίτη, λαμβάνοντας επίσης υπόψη και τις ολοένα και πιο πολύ συρρικνούμενες αντοχές τους σε αυτή την απερίγραπτη αδικία. Ζητούμε ν' αναθεωρηθούν οι ευρωπαϊκές συνθήκες που δεσμεύουν τη μετακίνηση των μεταναστών οι οποίοι επιθυμούν να μεταβούν σε άλλες χώρες. Ζητούμε δικαιοσύνη, ζητούμε αξιοπρέπεια”.