Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

29/4/2015, Παρουσίαση του βιβλίου, Ο Μικρός Φρανκ αρχιτέκτονας: Στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου Χανίων

29.04.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 14:40

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2015, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Συλλέγω εμπειρίες» παρουσιάστηκε στους μικρούς μας φίλους το βιβλίο του Frank Biba: “Ο μικρός Φρανκ αρχιτέκτονας”.

Ξεφυλλίζοντας μαζί με τα παιδιά και ταξιδεύοντας μέσα από την ιστορία του μικρού και του μεγάλου Φρανκ, αναρωτηθήκαμε για το τι φτιάχνουν οι αρχιτέκτονες, οι οποίοι μπορούν να σχεδιάσουν πολλά πράγματα και έτσι τα παιδιά χωρισμένα σε τρεις ομάδες κατασκεύασαν γέφυρες και πύργους με lego (οι μικρότερες ηλικίες), ενώ με διάφορα υλικά (χαρτόκουτα, αλουμινόκουτα, πλαστικά καπάκια και σπασμένα παιχνίδια) τα μεγαλύτερα παιδιά έφτιαξαν τη δική τους κατασκευή.

Στο τέλος, κάθε παιδάκι έφτιαξε μια τρισδιάστατη κατασκευή με γκοφρέτες και ζελεδάκια!

«Σε μια καταιγίδα από εικόνες και λέξεις, η δουλειά του αρχιτέκτονα κέντρισε την προσοχή και την περιέργεια των παιδιών μας. Σε αυτή την πρώτη συνάντηση κάναμε μια πολύ καλή αρχή, που μπορεί να έχει ενδιαφέρουσες συνέχειες», ανέφερε μεταξύ άλλων η αρχιτέκτονας, κα Αφροδίτη Παπαδάκη, που πραγματοποίησε με τόση θέρμη και πρωτοτυπία την εκδήλωση αυτή και την ευχαριστούμε πολύ.

p1

p2

p3