Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015 | 03/02/2015 01:02

3/2/2015, Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με Γενικό Διευθυντή Ο.Α.Κ., Κων/νο Ζορμπά

Οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Χανίων και της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης στον τομέα της ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού εξετάστηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης, που είχε σήμερα, Τρίτη 3/2/2015, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, με τον Γενικό Διευθυντή της Ο.Α.Κ, Κων/νο Ζορμπά.

Όπως επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές τα Χανιά διαθέτουν ιστορικές Μονές και ναούς, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μοναδικές διαδρομές θρησκευτικού χαρακτήρα, καθώς και ισχυρό κίνητρο για Έλληνες και ξένους, που επιλέγουν να επισκεφθούν θρησκευτικά κέντρα ανά την Ελλάδα. Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο κ. Ζορμπάς προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη υπάρξει επικοινωνία με την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Χανίων, κα. Γεωργία Σαρικάκη.

Παράλληλα, ο Γενικός Δ/ντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, ενημέρωσε τον κ. Βάμβουκα για τις δράσεις της Ο.Α.Κ. στον τομέα της παιδείας, της αντιμετώπισης των φαινομένων εθισμού παιδιών στο διαδίκτυο, της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, τον σχεδιασμό δημιουργίας εταιρείας λαϊκής βάσης για την ενέργεια, κ.α.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε στον κ. Ζορμπά εκδόσεις του Δήμου Χανίων.

p1