Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

21/9/2015, Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων : Ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας & Καινοτομίας - Καλοκαίρι 2015 με τίτλο " Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη..."

21.09.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 11:07

Ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας & Καινοτομίας - Καλοκαίρι 2015 με τίτλο: « Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη..." με 42 δράσεις που υλοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου μας.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων και στα τμήματα της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικής ενότητας Σούδας και Δημοτικής βιβλιοθήκης Σταλού του Δήμου Χανίων, στο πλαίσιο της φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας : «Προώθηση της Ανάγνωσης, της Δημιουργικότητας και της Καινοτομίας - Καλοκαίρι 2015» για παιδιά με τίτλο:«Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη...", που διοργάνωσε σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος, το «Future Library» και το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, χάρισε χαμόγελα, παιχνίδι, αισιοδοξία όχι μόνο στα παιδικά και εφηβικά προσωπάκια αλλά και στους γονείς.

Το ενδιαφέρον των παιδιών καθ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων παρέμεινε αμείωτο και οι προσφορές εθελοντισμού και εμψυχωτών ανεκτίμητες.

(Υπενθυμίζουμε ότι η Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη στο Δημοτικό Κήπο παραμένει κλειστή από τον Ιούνιο, λόγω ανακαίνισης).

Αποτελέσματα:

42…οι εκδηλώσεις που υλοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

720…οι συμμετοχές των παιδιών που έλαβαν μέρος στις δραστηριότητες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων

28 …οι εμψυχωτές που στήριξαν τις δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων

741…βιβλία δανείστηκαν τα παιδιά σε 80 …ημέρες που διήρκησε η καλοκαιρινή εκστρατεία.

Πολλά βιβλία, πολύ φαντασία και αγάπη, ήταν τα συστατικά για τις 42 εκδηλώσεις, που οδήγησαν 720 συμμετοχές παιδιών και 28 συμμετοχές εμψυχωτών, σε διαδρομές δημιουργικότητας, χαράς, ανακάλυψης και γνώσης.

Τα μαθήματα εκμάθησης σκακιού μας συνόδεψαν όλη την καλοκαιρινή περίοδο και μας αποκαλύφτηκαν πολλά... μυστικά του πνευματικού αυτού παιχνιδιού σε 30 ώρες διδασκαλίας, ενεργοποιώντας την σκέψη 25 παιδιών.

Με όλα αυτά φύγαμε από το παρόν και κάναμε ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον, που ευχόμαστε να είναι τόσο δημιουργικό όσο ήταν αυτό το καλοκαίρι στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων!

Η Δημοτική Αρχή Χανίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά για τη συνεργασία και την υποστήριξη, την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος, το κοινωνικό δίκτυο βιβλιοθηκών Future Library και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και με επίκεντρο τα βιβλία , μοιράστηκαν πολλές ώρες δημιουργικών δραστηριοτήτων, όπως επίσης τους εθελοντές – εμψυχωτές για την πολύτιμη βοήθεια τους και την πολύ σημαντική συμβολή τους στην υλοποίηση όλων αυτών των δράσεων και συγκεκριμένα τους :

Αλυγιζάκη Ράνια, Αναγνωστάκη Γλυκερία, Αναγνωστάκη Κατερίνα, Αποστολάκης Πολύκαρπος, Βασιλομανωλάκη Κυριάκο, Βουράκη Ρούλα, Γαλάνη Νίκη, Γαλημιτάκη Σμαράγδη, Καστρινάκη Αγγελική, Καστρινάκη Αναστασία, Κατσιφαράκη Θηρεσία, Κολλίντζας Δημήτρης, Κουκάκη Θάλεια, Λεκάκου Κορίνα, Νικολιδάκη Δέσποινα, Παντζέκος Παναγιώτης, Παπαδάκη Αφροδίτη, Παπαδάκη Μαρίνα, Περράκη Κατερίνα, Ποτετσιανάκη Σόφη, Πράντζιος Πασχάλης, Σαβιολή Διαμάντω, Σκορδαλά-Κακατσάκη Ευδοκία, Σταγάκης Γιάννης, Σωτηρόπουλος Χρήστος, Τσεπαπαδάκη Εύα, Φωκάς Κώστας, Χριστοδουλάκη Αναστασία.

Η προσφορά αυτή φανερώνει το ενδιαφέρον για την τοπική κοινωνία της πόλης μας και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, διότι ενισχύει την προσπάθειά του Δήμου μας για προσφορά νέων αναβαθμισμένων υπηρεσιών.

p1

p2

p1

 

p2