Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

27/4/2015, «ΔΙΚΤΥΑ ΟΜΒΡΙΩΝ Δ.Ε. ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ & ΑΛΛΩΝ Δ.Ε. ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ» - Διακοπή Νερού στον Πάνω Σταλό

27.04.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 12:50

Σήμερα Δευτέρα 27-04-2015 και ώρα 11:00 π.μ., υπογράφτηκε στο γραφείο του Προέδρου του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Αντώνη Σχετάκη και του νόμιμου εκπροσώπου της αναδόχου εργοληπτικής εταιρείας «ΔΡΑΚΑΚΗΣ Α.Ε.», η  σύμβαση υλοποίησης του έργου «ΔΙΚΤΥΑ ΟΜΒΡΙΩΝ Δ.Ε. ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ & ΑΛΛΩΝ Δ.Ε. ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ».

Κύριος του έργου καθώς και φορέας υλοποίησής του είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων, ενώ Διευθύνουσα Υπηρεσία είναι η Τεχνική Υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου ήταν 1.949.550,00 (με Φ.Π.Α.) ενώ ο προϋπολογισμός της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται σε 951.857,28 € (με Φ.Π.Α.) και θα καλυφθεί πλήρως από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. ΧΑΝΙΩΝ.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 18 (δεκαοκτώ) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, δηλαδή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου του 2016.

Το αντικείμενο του παρόντος έργου είναι η κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ομβρίων στις Δημοτικές Ενότητες Ακρωτηρίου – Νέας Κυδωνίας – Ελ. Βενιζέλου και Θερίσου.

Συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου θα κατασκευαστούν δίκτυα ομβρίων στις οδούς Τίμιου Προδρόμου (Κορακιές), Ιωσηφίνας - Αγ. Πάντων (μπροστά από Δημοτικό Σχολείο) – Ελ. Βενιζέλου έως Πλακούρες (Βόθωνα), Ακρωτηρίου (Πλατιά Στράτα), στο Σταυρό (Ραντάρ) και στο Πεδίο Βολής ως το Δημοτικό Σχολείο Παζινού, στη Δημοτική Ενότητα Ελ. Βενιζέλου στο δρόμο που διέρχεται μπροστά από την επιχείρηση Go Kart, στη Δημοτική Ενότητα Νέας Κυδωνίας σε δρόμους στο Βαμβακόπουλο και τέλος στη Δημοτική Ενότητα Θερίσου σε δρόμους στην Αγυιά.

Οι αγωγοί θα τοποθετούνται κάτω από υφιστάμενους δρόμους και πεζοδρόμια και προβλέπονται αγωγοί από πλαστικούς σωλήνες δομημένου τοιχώματος, με λεία εσωτερική και αυλακωτή εξωτερική επιφάνεια διαμέτρου Φ400, Φ600, Φ800 ή Φ1000 για τα όμβρια, συνολικού μήκους περίπου 4.000 μ. Ανάλογα θα κατασκευαστούν και τα προβλεπόμενα φρεάτια επίσκεψης αγωγών ομβρίων καθώς και τα αναγκαία φρεάτια και εσχάρες υδροσυλλογής.

Με το σημαντικό αυτό έργο υποδομής θωρακίζεται περαιτέρω η αντιπλημμυρική προστασία στο μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας του Δήμου Χανίων, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά και ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της, ενώ το γεγονός οτι ένα τέτοιο έργο μη ανταποδοτικού χαρακτήρα χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από ιδίους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., αναδεικνύει και έμπρακτα για πολλοστή φορά την σημαντική και πολύτιμη κοινωνική προσφορά της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων στον τόπο μας.

Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε για την κατανόηση των κατοίκων της περιοχής και των οδηγών για τις οχλήσεις που θα υπάρξουν, εκτιμάται όμως ότι η χρονική περίοδος είναι η πλέον κατάλληλη για την υλοποίηση του έργου και την ελαχιστοποίηση των οχλήσεων.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Αντώνης Σχετάκης: «Η αναγκαιότητα και η σκοπιμότητα της υλοποίησης αυτού του έργου είναι εκτός από προφανής και εξαιρετικά υψηλής προτεραιότητας, αφού στις περιοχές που θα υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις έχουν εντοπιστεί προβλήματα στην αποχέτευση των ομβρίων υδάτων ιδιαίτερα κατά την χειμερινή περίοδο των τελευταίων ετών οπότε και παρατηρούνται μικρής διάρκειας αλλά μεγάλης έντασης βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να λιμνάζουν οι δρόμοι και να τίθενται σε κίνδυνο περιουσίες συμπολιτών μας.

Με αφορμή όμως και το γεγονός ότι το έργο αυτό υλοποιείται αποκλειστικά με χρήματα από τον προϋπολογισμό της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. χωρίς μάλιστα να έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, όπως αντίστοιχα έργα για την ύδρευση και την αποχέτευση των λυμάτων, θέλω να επισημάνω στους συμπολίτες μας για άλλη μια φορά, ότι αυτό αποτελεί ακόμα ένα έμπρακτο παράδειγμα για την υψηλή κοινωνική προσφορά όχι μόνο της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων αλλά και των υπολοίπων Δ.Ε.Υ.Α. που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Ιδιαίτερα η Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, έχει επανειλημμένα αποδείξει στην τριαντάχρονη πορεία της, ότι διαθέτει την συνέπεια, την υπευθυνότητα αλλά και την ευαισθησία, τόσο στον σχεδιασμό και την υλοποίηση, όσο και στη λειτουργία και συντήρηση του δικτύου αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων, μέσα από την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής, με σκοπό την προστασία της υγείας των πολιτών αλλά και τη φροντίδα του ευρύτερου φυσικού περιβάλλοντος».

2)

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ενημερώνει τους καταναλωτές ότι την Τρίτη 28–04–2015 θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού από τις 08:00 π.μ. – 14:00 μ.μ., που θα αφορά όλη την περιοχή του Πάνω Σταλού της Δημοτικής Ενότητας Ν. Κυδωνίας.

Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί λόγω της εκτέλεσης των αναγκαίων εργασιών αντικατάστασης τμήματος κεντρικού αγωγού Φ225 ο οποίος τροφοδοτεί με νερό την περιοχή.

Σημειώνεται ότι η διακοπή είναι πιθανό να περιορισθεί χρονικά, σε περίπτωση που οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα, επομένως όλο αυτό το διάστημα τα δίκτυα ύδρευσης θα θεωρούνται υπό πίεση.

p1