Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

23/6/2015, Παράδοση ποιοτικών χώρων απασχόλησης για τα παιδιά: Από τη δημοτική αρχή των Χανίων

23.06.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 12:28

Επτά αναμορφωμένες παιδικές χαρές έχει δώσει το τελευταίο διάστημα προς χρήση ο Δήμος Χανίων, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας της δημοτικής αρχής για δημιουργία ασφαλών και ποιοτικών χώρων απασχόλησης για τα παιδιά.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδίδουμε ουσιαστικά την έβδομη παιδική χαρά για τα παιδιά μας, έπειτα από τις εργασίες ανακατασκευής και αναμόρφωσης παιδικών χαρών, που ολοκληρώσαμε και οι οποίες αποτελούν συνέχεια του σχεδιασμού της προηγούμενης δημοτικής αρχής, τον οποίο εμπλουτίσαμε και υλοποιήσαμε”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισκεπτόμενος, σήμερα, Τρίτη 23/6/2015, το Πάρκο “Άλκηστη Αγοραστάκη”, το οποίο έχει αναμορφωθεί πλήρως.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα παραδώσουμε προς χρήση δύο ακόμη παιδικές χαρές, στην περιοχή του Φράγκικου και στα Παχιανά, οι οποίες κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας και τις σύγχρονες αρχές σχεδιασμού παιδικών χαρών”, συμπλήρωσε ο κ. Βάμβουκας.

p1

Έκκληση προς τους πολίτες να σέβονται τον δημόσιο χώρο, καθώς και να αναφέρουν στις αρμόδιες Υπηρεσίες τις περιπτώσεις βανδαλισμών, απηύθυνε από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μανώλης Κεμεσίδης. Επίσης, όπως γνωστοποίησε ο κ. Κεμεσίδης μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τις αναπλάσεις και άλλων κοινόχρηστων χώρων.

Σημειώνεται ότι το κόστος των εργασιών ανακατασκευής και αναμόρφωσης των παιδικών χαρών προσεγγίζει τα 170.000 ευρώ, ενώ προς χρήση έχουν δοθεί τα εξής σημεία:

1. Παιδική χαρά: Κουνουπιδιανά (πλησίον Μπεηλίτικο)
2. Πάρκο Πολυχρονίδη (Πευκάκια Νέα Χώρα)
3. Παιδική χαρά απέναντι από Ευαγγελίστρια (Χαλέπα)
4. Παιδική χαρά στο Λιμανάκι Νέας Χώρας (δίπλα στο κολυμβητήριο)
5. Παιδική χαρά: Σούδα λιμάνι (δίπλα στο παλιό Δημαρχείο)

6. Παιδική χαρά στην Πλατεία Δικαστηρίων

7. Πάρκο “Άλκηστη Αγοραστάκη” (απέναντι από Βενιζέλειο Ωδείο)

  Ακολουθεί αναλυτικό φωτογραφικό υλικό των αναμορφωμένων παιδικών χαρών του Δήμου Χανίων.

p1

Παιδική χαρά: Λιμάνι Σούδας

π2

Παιδική χαρά Παχιανά

π3

Παιδική χαρά Λιμανάκι Ν. Χώρας

π3

Παιδική χαρά Φράγκικο

π3

Παιδική χαρά Πλ. Δικαστηρίων

π3

Παιδική χαρά Κουνουπιδιανά

π3

Πάρκο "Άλκηστη Αγοραστάκη"

π3

Παιδική χαρά Χαλέπας (Ευαγγελίστρια)

π3

Πάρκο Πολυχρονίδη (Νέα Χώρα)