Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

20/4/2015, Συνεχίζεται η εκτέλεση του έργου του πάρκινγκ της Περίδου. Υπογραφή σύμβασης στο Δημαρχείο Χανίων

20.04.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 15:04

Υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα 20 Απριλίου 2015, στο Δημαρχείο Χανίων από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης «ΚΥΔΩΝ» Α.Ε., Αντιδήμαρχο Χανίων, Γεώργιο Πουλιδάκη, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας η σύμβαση για τη συνέχιση της εκτέλεσης του έργου “Προσθήκη πέντε υπέργειων ορόφων στο δημόσιο σταθμό αυτοκινήτων στη διασταύρωση των οδών Περίδου – Υψηλαντών – Καραϊσκάκη & ανάδειξη αρχαιολογικών ευρημάτων”.

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 1.160.000 ευρώ με Φ.Π.Α., ενώ το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της ΚΥΔΩΝ Α.Ε. Το έργο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί, όπως ορίζεται στη σύμβαση, έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Το συνολικό έργο περιλαμβάνει την ανέγερση πέντε υπέργειων ορόφων συνολικού εμβαδού 7.500 τετραγωνικών μέτρων, που θα αυξήσουν κατά 145% τις υπάρχουσες θέσεις. Συνολικά θα υπάρχουν 330 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων 180 νέες, που θα συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην αποσυμφόρηση της πόλης των Χανίων.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας τόνισε ότι έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής και της ΚΥΔΩΝ Α.Ε. αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία οι εμπλοκές, που είχαν προκύψει στην εκτέλεση του έργου. “Το εν λόγω έργο θα ολοκληρωθεί, όπως έχει σχεδιαστεί, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες στάθμευσης και συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης μας” επισημαίνει σε δήλωση του ο κ. Βάμβουκας, διευκρινίζοντας ότι για να μετριαστούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία του πάρκινγκ, θα πραγματοποιηθεί άμεσα φύτευση του αύλειου χώρου, καθώς και άλλες παρεμβάσεις.

Την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση του έργου εξέφρασε από την πλευρά του και ο Πρόεδρος της ΚΥΔΩΝ Α.Ε., Αντιδήμαρχος Χανίων, Γεώργιος Πουλιδάκης, επισημαίνοντας ότι με την επέκταση του πάρκινγκ της Περίδου θα δοθεί “ανάσα” στο κέντρο της πόλης.

p1

p2