Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

8/12/2015 Παρουσίαση της ετήσιας έκδοσης του Δήμου Χανίων «ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2015»

08.12.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 12:38

 

Με αφορμή την παρουσίαση της ετήσιας έκδοσης του Δήμου Χανίων «ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2015», η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 9/12/2015, στις 19:00, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι) παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου σήμερα, Τρίτη 8/12/15 στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη, και η Επιμελήτρια της Έκδοσης, Ζαχαρένια Σημανδηράκη, Ειδ. Συνεργάτιδα των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

 

Ο Δήμος Χανίων παρουσιάζει φέτος τον ένατο τόμο της επίσημης έκδοσης «ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ», συνεχίζοντας μια εκδοτική παράδοση αρκετών δεκαετιών”, επεσήμανε η αρμόδια Αντιδήμαρχος, χαρακτηρίζοντας την έκδοση “καλαίσθητη, προσεγμένη και αξιόπιστη στον τομέα της, στην οποία ο αναγνώστης μπορεί να βρει πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες, εργαλείο έρευνας για ειδικούς επιστήμονες αλλά και για όλους τους Χανιώτες”.

 

Η κα. Περράκη δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει την Επιμελήτρια της έκδοσης, Ζαχαρένια Σημανδηράκη, καθώς και τα μέλη της συντακτικής επιτροπής, όπως επίσης και τους συνεργάτες – συγγραφείς του τόμου, που με εμπιστοσύνη κατέθεσαν τον πνευματικό τους μόχθο για δημοσίευση.

 

Η Επιμελήτρια της έκδοσης, Ζαχαρένια Σημανδηράκη, τόνισε από την πλευρά της ότι στη φετινή έκδοση, προτάσσεται απόσπασμα από το έργο του Μαρίνου Τζάνε Μπουνιαλή “Ο Κρητικός Πόλεμος”, καθώς φέτος συμπληρώνονται 370 χρόνια από την κατάληψη των Χανίων από τους Τούρκους.

 

Ακολουθούν πολύ ενδιαφέρουσες συνεργασίες, που αφορούν αρκετούς τομείς του πολιτισμού του τόπου μας, οι οποίες καταχωρούνται αλφαβητικά και οι οποίες πραγματεύονται σημαντικά θέματα ιστορίας, ανθρωπιστικών επιστημών αλλά και κοινωνικού ενδιαφέροντος”, επεσήμανε χαρακτηριστικά η κα. Σημανδηράκη.

 

Σημειώνεται ότι το αναγνωστικό κοινό θα μπορεί να παραλαμβάνει την έκδοση, η οποία θα διατίθεται δωρεάν, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης για την παρουσίαση της.