Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

26/6/2015, Οδηγίες για την αντιπυρική περίοδο: Από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας & Πυροσβεστικού Σταθμού του Δήμου Χανίων

26.06.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 11:12

Με αφορμή την αντιπυρική περίοδο, που διανύουμε (1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2015) ο Δήμος Χανίων και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και Πυροσβεστικού Σταθμού υπενθυμίζουν στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες του Δήμου τα εξής:

  • Κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, απαγορεύεται αυστηρά με οποιοδήποτε τρόπο η χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.

  • Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων έχουν την υποχρέωσή για τον καθαρισμό και την απομάκρυνση ξερών χόρτων από τις ιδιοκτησίες τους.

  • Μόλις αντιληφθείτε πυρκαγιά καλέστε ΑΜΕΣΩΣ την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για το σημείο, που βλέπετε την πυρκαγιά. Μπορείτε επίσης, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, να χρησιμοποιείτε τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, η πλειονότητα των πυρκαγιών οφείλεται σε ανθρώπινη ενέργεια, από αμέλεια ή από πρόθεση. Σε κάθε περίπτωση η πρόκληση πυρκαγιάς θεωρείται ποινικό αδίκημα και ο υπαίτιος διώκεται από το νόμο. Στους δράστες επιβάλλονται βαρύτατες ποινικές κυρώσεις και όσοι διώκονται για ποινικά αδικήματα παύουν να δικαιούνται εξισωτική αποζημίωση (επιδότηση) από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Πληροφορίες και οδηγίες για τους τρόπους αυτοπροστασίας και δράσης σε περίπτωση πυρκαγιάς, αλλά και άλλου έκτακτου γεγονότος, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας www.civilprotection.gr.

Επειδή η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή όλων των πολιτών είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική προστασία του.

Πυρκαγιές